Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Ne zanimaju me popusti i akcije, želim sakriti prozor.

Kategorije filtera zatamnjenja naočala

Odabrati prave naočale nije lako, potrebno je uzeti u obzir mnogo faktora. Sunčani filtri osnovni su parametri za svake sunčane i skijaške naočale, pa ih zajedno raščlanimo.

Načelno bi se moglo reći da se riječ filter može zamijeniti riječju "zatamnjenost". Zatamnjivanje stakla igra ključnu ulogu u prijenosu sunčeve svjetlosti. I upravo zahvaljujući ovom razvrstavanju možete odabrati i naočale za posvjetljivanje i za snažno prigušivanje, koje su prikladne, na primjer, na ledenjaku ili u drugim ekstremnim okolnostima.

 

Radi bolje orijentacije, sportske naočale su prema svjetlosnoj propusnosti njihovih leća podijeljene u nekoliko kategorija koje su pregledno prikazane u sljedećoj tablici:

 

 

Kategorije Značajke i upotreba Propuštanje svjetlosti
S0

Stakla su prozirna. Pogodne kao sportske zaštitne naočale protiv vjetra i prljavštine. Ne štite od sunca.

80-100%
S1

Vrlo malo zatamnjena stakla. Često su žute ili narančaste boje. Njihova najtraženija karakteristika je osvjetljavanje okoline. Pogodan za jesen i zimu, u mraku.

 43-80%
S2

Spada u klasične faktore zaštite, iako svjetlije. Češće služi kao modni dodatak nego kao sportsko pomagalo. Pogodan za proljeće i jesen. Prikladne su za vožnju automobila zahvaljujući ravnoteži pri prelasku sa sunca u sjenu.

18-43%
S3

Najtipičniji faktor zaštite. Pogodan za ljeto zahvaljujući relativno velikom zatamnjenju. Nije prikladno za nošenje u mraku ili pri slaboj vidljivosti. Prikladno za sportove koji zahtijevaju dobru vidljivost na izravnoj sunčevoj svjetlosti.

8-18%
S4

Posebna vrlo tamna stakla za ekstremnije uvjete. Za pustinje ili ledenjake ova površina ima veliki broj reflektirajućih površina. Ove naočale se ne smiju koristiti u vožnji automobila!

3-8%

 

Kategorija trekking obuće

Dodatne informacije o proizvodu

Sawyer filteri za vodu

Dodatne informacije o proizvodu

Sawyer je možda najpoznatiji od brendova posvećenih tehnologiji filtriranja vode. Članak pokriva tehnologiju, prednosti i nedostatke filtera te pojedinosti o tome kako ih koristiti.  

Ograničeno doživotno jamstvo Leki

Dodatne informacije o proizvodu