Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Kod: 10WARG23 Dodatnih 10% popusta na WARG 🐺

BPA free

Ovu ćete oznaku često naći s plastičnim posuđem. Koja je prednost proizvoda od plastike BPA free?

Kratica BPA skriva spoj bisfenol A. Koristi se u proizvodnji plastike potrebne, na primjer, u građevinarstvu ili medicini, ali i u proizvodima koji dolaze u kontakt s hranom ili vodom za piće. Iz tih se proizvoda bisfenol A se može naknadno oslobadjati u hrani, a može se otkriti i u krvi. Od prošlog stoljeća postoji sumnja da bi BPA mogao biti toksičan, pa je stoga istraživan u brojnim studijama. Prema nekim od njih, pokazalo se da je bisfenol A štetan u pokusima na laboratorijskim životinjama. Stoga je Europska unija privremeno povukla s tržišta dječje bočice koje sadrže BPA, kao i ambalažu za hranu za djecu mlađu od 3 godine. Smatra se da je toksičnost BPA za ljude i dalje predmetom istrage.

U tom kontekstu, oznaka BPA free nam govori da se u proizvodu bisfenol A nije koristio. Proizvodi se stoga izrađuju bez njega, što ukazuje na zdravstvenu sigurnost takvog posudja.

 

Corespun

Materijali i tehnologije proizvodnje

Elica

Materijali i tehnologije proizvodnje

Elica tehnologija jedinstvena je kombinacija četiri sloja koji čine donji dio cipele, uložak, srednji potplat i potplat. Elica osigurava ravnomjerniju raspodjelu opterećenja na pojedine dijelove stopala tijekom cijele faze koraka. Kad se na njega stane, tehnologija AKU Elica pruža dodatno opuštanje u stresnim dijelovima stopala i osigurava bolje prijanjanje (hvat), veću stabilnost i optimalnu raspodjelu opterećenja.

Trigger Shark 2.0

Materijali i tehnologije proizvodnje

Sa Trigger Shark 2.0 loop sustavom, koji je razvijen u suradnji s profesionalnim sportašima zimskih sportova, brend Leki prenio je sve prednosti izvedbenih sportova na potrebe skijaša i ljubitelja nordijskog hodanja.