Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Ne zanimaju me popusti i akcije, želim sakriti prozor.

Politika privatnosti

 

izdaje internetska trgovina za prodaju robe https://www.4camping.hr  preko tvrtke ForCamping s.r.o. , sa sjedištem na adresi Veselská 699, Letňany, 199 00 Prag 9, IČO: 24295825, registrirana u Gradskom suda u Pragu pod brojem C 194007, koji zastupa Jaroslav Skalk, voditelj, koji je ujedno i administrator osobnih podataka (u daljnjem tekstu "mi" ili "upravitelj" ). 

Cilj ovog dokumenta bit će upoznati Vas sa svim informacijama vezanim uz obradu Vaših Osobnih podataka. Preporučujemo da pročitate ovu načelo obrade osobnih podataka. Ako imate dodatnih pitanja u vezi s obradom Vaših osobnih podataka, obratite nam se na e-mail narudzbe@4camping.hr, ili poštom na gore navedenu adresu.

Vaše osobne podatke obrađujemo iz razloga utvrđenih zakonom, u svrhu ispunjenja ugovora ili na temelju naših opravdanih interesa. Ako obrada osobnih podataka nije iz bilo kojeg od ova tri navedena razloga, tada ćemo zatražiti vaš pristanak. Vodimo računa da se vaši osobni podaci obrađuju u skladu sa sljedećim načelima:

 • razumnim granicama , to znači da koristimo vaše osobne podatke u mjeri u kojoj je potrebno da ispunimo svrhu za koju su dani;
 • transparentnost, drugim riječima, unaprijed vas obavještavamo koje osobne podatke obrađujemo, zašto, koliko dugo i kome prenosimo vaše osobne podatke; i
 • sigurnost, uvijek radimo s tehnologijama i internim postupcima kako bismo zaštitili vaše osobne podatke; Podrazumijeva se da svoje interne postavke pratimo, procjenjujemo i prihvaćamo u skladu s razvojem suvremenih tehnologija.

 

Radi bolje jasnoće i orijentacije, pojmovi koji se često ponavljaju u ovim pravilima navedeni su u nastavku. 

E-TRGOVINA

internetska trgovina kojom upravlja upravitelj, dostupna na https://www.4camping.hr 

GDPR

Uredba Europskog parlamenta i vijeća (EU) 2016/679

Poslovno priopćenje

po pravilu e-mail ili sms poruka poslana Korisniku u svrhu promoviranja sličnih proizvoda i usluga 

Narudžba

završenu transakciju od strane kupca pritiskom na odgovarajuću tipku " ZAVRŠI NARUDŽBU " s namjerom kupca za sklapanje kupoprodajnog ugovora

Osobni podaci

sve podatke o Korisniku na temelju kojih se može direktno ili indirektno identificirati

Korisnik

fizička osoba na koju se osobni podaci odnose najčešće će biti kupac ili potencijalni kupac , ili korisnik naše web stranice, koji se također naziva " Vi "

Obrađivač

obavlja poslove obrade osobnih podataka na temelju ugovora ili drugog ovlaštenja za administratora

Obrada osobnih podataka

je svaka operacija ili skup operacija s Osobnim podacima ili skupovima Osobnih podataka koji se provode uz pomoć ili bez pomoći automatiziranih postupaka, kao što su prikupljanje, snimanje, raspoređivanje, strukturiranje, pohranjivanje, prilagodba ili izmjena, pregled, korištenje, otkrivanje prijenosom, širenjem ili bilo kojim drugim otkrivanjem, dogovorom ili kombinacijom, ograničavanjem, brisanjem ili uništavanjem

Posebna kategorija osobnih podataka

takve osobne podatke koji ukazuju na rasno ili etničko podrijetlo, politička mišljenja, vjerska ili filozofska uvjerenja, članstvo u sindikatu, zdravstveno stanje ili spolni život ili seksualnu orijentaciju fizičke osobe. Posebnom kategorijom podataka smatraju se i genetski i biometrijski podaci ako se obrađuju radi jedinstvene identifikacije fizičke osobe.

 

1. KOJE OSOBNE PODATKE OBRAĐUJEMO, KAKO IH DOBIVAMO, U KOJU SVRHU I KOLIKO IH DUGO ČUVAMO?

1.1. O vama obrađujemo sljedeće osobne podatke: 
 • ime i prezime
 • kontakt podaci (osobito e-mail, telefonski broj)
 • podaci o fakturiranju i bankovnoj vezi (podaci potrebni za knjiženje i realizacija plaćanja robe)
 • napomena uz narudžbu
 • podatke koje dijelite s nama u sklopu vaše komunikacije s nama (posebno će biti riječ o vašim pitanjima i odgovorima na vaša pitanja, komunikaciji s vama)
 • prijava na korisnički račun i ponašanje prema korisničkom računu (osobito podaci koje je Korisnik ispunio na korisničkom računu, povijest kupovine, vrijeme registracije, datum posljednjeg ažuriranja profila)
 • Komentari koje ste dodali našim objavama na društvenim mrežama (osobito Facebook, Instagram, Tik Tok, LinkedIn, YouTube), kao i ime (nadimak) vašeg profila na tim društvenim mrežama i javno dostupni podaci na vašim profilima
 • IP adresa
 • kolačići
1.2. Ne obrađujemo posebne kategorije osobnih podataka. 

 

2. KAKO OBRAĐUJEMO OSOBNE PODATKE?

2.1. Općenito u vrijeme obrade osobnih podataka.

Vaše osobne podatke obrađujemo u mjeri u kojoj je to potrebno za cijelo vrijeme trajanja kupoprodajnog ugovora i za razdoblje potrebno za ostvarivanje prava i obveza proizašlih iz ugovornog odnosa između vas i nas te moguće ostvarivanje potraživanja iz tih ugovornih odnosa (npr. prava zbog nedostataka proizvoda u okviru reklamacije, primjene jamstva na robu i dr.). 

 

3. U KOJU SVRHU OBRAĐUJEMO OSOBNE PODATKE?

3.1. Web stranica e-trgovine.

Također obrađujemo informacije o tome kada posjećujete i pregledavate našu web stranicu. Ove informacije mogu uključivati, na primjer, IP adresu, datum i vrijeme pristupa našoj web stranici, informacije o vašem internet pregledniku, operativnom sustavu ili vašim jezičnim postavkama. Također možemo pogledati povijest vašeg pristupa na web stranici, npr. koje poveznice na našoj web stranici posjećujete i koja vam se ponuđena roba prikazuje. Međutim, informacije o vašem ponašanju na web stranici anonimizirane su radi vaše maksimalne privatnosti. 

Ako našoj web stranici pristupate s mobilnog telefona ili sličnog uređaja, također možemo obrađivati podatke o vašem mobilnom uređaju (podatke o vašem mobilnom telefonu, itd.)

Ove podatke možemo prikupljati kao dio protokola ili korištenjem kolačića ili drugih tehnologija za praćenje. Pravila za korištenje kolačića i drugih tehnologija praćenja detaljnije su opisana u našim uputama za kolačiće.

3.2. Registracija, postavljanje korisničkog računa.

Dobrovoljno nam dajete osobne podatke postavljanjem korisničkog računa u E-trgovini i njihovim naknadnim ažuriranjem. Zahvaljujući uspostavi korisničkog računa, putem korisničkog računa možete koristiti pogodnosti koje nudi program vjernosti .

3.3. Ispunjavanje ugovornog odnosa.

Pravna osnova za obradu osobnih podataka je ispunjenje kupoprodajnog ugovora, odnosno pravilnu obradu Narudžbe i povezane obveze.

3.4. Poboljšanje pružanja naših usluga, promocija proizvoda.

Možemo obrađivati osobne podatke iz javno dostupnih izvora, naših ugovornih partnera i kombinirati ih s osobnim podacima koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Poduzimamo mjere kako bismo osigurali da su treće strane zakonski ovlaštene da nam dostave te podatke. npr. to će biti demografski podaci, IP adrese i datoteke kolačića. Razlog je poboljšanje pružanja naših usluga i promocija naših proizvoda.

3.5. Personalizirano oglašavanje.

Surađujemo s trećim stranama kako bismo upravljali i prikazivali svoje oglašavanje na web stranicama trećih strana. 

3.6. Natječaji i druge vrste promovisanja.

Možemo provoditi ankete, natjecanja ili druge vrste promovisanja na našoj web stranici ili putem društvenih medija. Vaše sudjelovanje u našim promocijama je dobrovoljno. U sklopu ovih anketa, natjecanja i promocija možemo od vas tražiti osobne podatke, kao što su ime i prezime, adresa, datum rođenja, telefonski broj, e-mail adresa, korisničko ime i slični podaci. Koristit ćemo osobne podatke koje nam date za upravljanje ovim promocijama ili za bilo koju drugu svrhu kako je navedeno u odredbama i uvjetima određene promocije.

3.7. Društvene mreže.

Imamo profil na Youtubeu, Instagramu, Tiktoku, Facebooku i LinkedInu. Sve informacije, komunikacija ili materijali koji se pružaju putem platforme društvenih medija također se pružaju u skladu s pravilima privatnosti tih platformi. Zaštita osobnih podataka se vodi zasebno unutar svake od navedenih platformi. 

3.8. Komunikacija s korisničkom podrškom ili druga pitanja.

Ukoliko ste nas kontaktirali putem chatbota, e-maila, nazvali nas ili nas kontaktirali na društvenim mrežama, tada Vaše osobne podatke obrađujemo u svrhu obrade Vašeg upita. 

3.9. Poslovno priopćenje (newsletter).

Poslovno priopćenja možemo slati, na temelju našeg legitimnog interesa, za promociju naših proizvoda i usluga kupcima, sve dok se oni sami ne otkažu od primanja komercijalnih komunikacija. To omogućuje jednostavan kliku svakoj reklamnoj poruci koju šaljemo e-mailom. Na temelju našeg ovlaštenog interesa za promicanje naših proizvoda i usluga, također možemo koristiti telefonski broj registriranog korisnika u svrhu širenja komercijalnih poruka u obliku SMS-a. U tom slučaju korisnik se može odjaviti za preuzimanje SMS poruka slanjem kratke poruke na e-mail: narudžbe?@4camping.hr .

Poslovno priopćenja možemo slati, također na temelju našeg legitimnog interesa i onima koji nisu naši kupci, ali su se registrirali do vjernostnog programa . Slanje kupona s popustom e-mailom jedan je od osnovnih preduvjeta i pogodnosti vjernostni kluba. Tijekom postupka registracije možete odabrati "Ne slažem se s primanjem newslettera" ili odjaviti pretplatu klikom na kraju poslanog e-maila.

Protiv obrade Vaših osobnih podataka na temelju naših legitimnih interesa, u svakom trenutku možete podnijeti prigovor (više u dijelu posvećenom Vašim pravima). Ako se prijavite za naš newsletter, poslat ćemo vam zanimljive informacije i ponude za promociju naših proizvoda i usluga na temelju vašeg pristanka. 

3.10. Recenzije kupaca.

Možete podijeliti svoje iskustvo kupnje i ocijeniti pojedine proizvode u odjeljku Recenzije na našoj web stranici. Za ocjenu vaših povratnih informacija možemo koristiti druge procesore u vezi s pojedinačnom kupljenom robom.

3.11. Plaćanje kreditnom karticom.

Ako nam dostavite podatke o svojoj kreditnoj kartici, nemamo pristup potpunim podacima. Znamo samo da plaćate karticom, a podatke o kartici obrađuju primatelji tih podataka koji za nas obrađuju plaćanje.

 

4. SAŽETAK RAZLOGA I SVRHA OBRADE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA. 

Razumijemo da vam je ponekad teško proći kroz količinu teksta posvećenog tome kako, zašto obrađujemo vaše osobne podatke i gdje ih dobivamo. 

 4.1. Popis naših procesora: 

Knjigovodstvo

Kodap

Webhosting, web promet, pohrana na cloud

Shopio

Korisnička podrška, rješavanje upita ili reklamacija 

Facebook messengerSpinoco

Newsletter (izravni marketing)

Ecomail.czMautic

Redovita analiza posjećenosti web stranice i evaluacija kampanje

Marketing

Google AnalyticsLuigi’s BoxRoivenue Lynt 

FacebookYoutubeGoogle AdsMicrosoft AdsSklikAdformLuigi’s Box, VIV Networks

Društvene mreže.

FacebookInstagramYoutubeLinkedin 

Obrada i slanje vaše narudžbe, moguće reklamacije

Shopio, Češka pošta, Zásilkovna, Balíkobot

Platni terminal

Ocjena zadovoljstva kupaca

ComgateTwistoApple PayGoogle Pay

Facebook, Google

 

4.2. Kako bismo vam brzo i jasno pružili osnovne informacije o obradi vaših osobnih podataka, sve smo saželi u ovu preglednu tablicu:
Koji su osobni podaci uključeni 
Obrada osobnih podataka 
Pravni razlog za obradu osobnih podataka
Vrijeme procesiranja
ime, prezime, e-mail, broj telefona, adresu za dostavu i podatke o naručenoj robi
Obrada narudžbe, upravljanje korisničkim računom, korisnička podrška u vezi s narudžbom
Ispunjenje ugovora
Za vrijeme trajanja ugovora kupca s nama 
podatke o fakturiranju, bankovne podatke i podatke o naručenoj robi
Knjigovodstvo
Ispunjavanje ugovora i ispunjavanje zakonskih obveza
Porezni dokumenti za 15 godina
ime, prezime, e-mail, broj telefona kupca, podatke o sklopljenom kupoprodajnom ugovoru, potrebne podatke za plaćanje 
Rješavanje zahtjeva ili pritužbe
Poštivanje zakonske obveze
Za vrijeme trajanja ugovornog odnosa kupca s nama i naknadno za razdoblje od 4 godine nakon njegovog raskida
ime, prezime, e-mail i broj telefona kupca
Izravni marketing (osobito slanje newsletter-a kupcima)
Ovlašćen interes za promicanje sličnih usluga 
Suglasnost za slanje reklamnih poruka
4 godine od zadnjeg aktivnog gledanja newslettera ili zadnje kupnje, osim ako ranije ne odjavite pretplatu 
pseudoanonimizirani identifikatori registriranih korisnika, 
IP adresa
Rutinska analiza prometa web stranice, sigurnost naše web stranice, otkrivanje grešaka na serveru i sprječavanje prijevara i napada na server
Ovlašćen interes
Specifično vrijeme pohrane datoteke kolačića razlikuje se ovisno o određenoj vrsti datoteke kolačića 
ime, prezime, e-mail i broj telefona kupca
Odgovorite na poruku poslanu putem chatbota, e-pošte ili društvenih medija
Pristanak na obradu u svrhu obrade upita
Osobni podaci bit će izbrisani nakon obrade vašeg upita, to ne vrijedi u slučaju da postanete naš kupac
ime i prezime, e-mail, broj telefona potencijalnih kupaca, IP adrese, kolačiće i druge tehničke identifikatore
Marketing i promocija naše web stranice, sudjelovanje u natjecanju 
Sporazum
Za vrijeme trajanja odobrenje, vrijeme pohrane kolačića može varirati ovisno o vrsti kolačića
ime, prezime, e-mail, broj telefona, adresu za dostavu i podatke o naručenoj robi
Pružanje e-maila kupca trećoj strani radi ocjene korisnika koliko je zadovoljan
Ovlašćen interes
Za vrijeme trajanja ugovornog odnosa kupca s nama kao i za razdoblje od 4 godine nakon njegovog raskida

 

5. NAŠE RAČUNOVODSTVENE I POREZNE OBVEZE 

Imajte na umu da obrađujemo niz osobnih podataka iz razloga zbog kojih smo to zakonski obvezni učiniti. Knjigovodstvene isprave i knjigovodstvene evidencije (račune) dužni smo arhivirati na razdoblje od 5 godina počevši od isteka obračunskog razdoblja na koje se odnose. Također smo dužni čuvati račun 3 godine od isteka poreznog razdoblja u kojem je nastala porezna obveza vezana uz račun. Račun sadrži sljedeće osobne podatke: ime, prezime, e-mail adresu, adresu za naplatu ili drugu identifikaciju Korisnika te podatke o kupljenoj robi.

Napominjemo i da smo dužni arhivirati poreznu dokumentaciju na razdoblje od 10 godina od isteka poreznog razdoblja u kojem je transakcija obavljena. Porezni dokument sadrži sljedeće osobne podatke: ime, prezime, e-mail adresu, adresu za naplatu ili drugu identifikaciju Korisnika te pojedinosti o kupljenoj robi i/ili pruženim digitalnim uslugama.


6. KOJE SMO MJERE PODUZELI ZA ZAŠTITU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?

6.1. Tehničke mjere.

Usvojili smo i obvezujemo se održavati odgovarajuće tehničke mjere uzimajući u obzir najnovija dostignuća, troškove provedbe, opseg, kontekst i svrhe obrade Osobnih podataka kao i različito vjerojatne i različito ozbiljne rizike za Korisnika, u svim područjima gdje se odvija obrada osobnih podataka podataka (osobito rad web stranice, rad e-trgovine, raspored zaposlenika, komunikacija s kupcima). Poduzete tehničke mjere uključuju:

 • redovito sigurnosno kopiranje korisničkih podataka
 • ažuriranje antivirusnih softverskih sustava
 • pristupne lozinke informacijskim sustavima (gdje će se obrađivati Osobni podaci) i autorizacije pristupa kontroliraju se na razini pojedinca
6.2 Organizacijske mjere.
 • Usvojili smo i obvezujemo se održavati sljedeće mjere:
 • naši zaposlenici koji imaju pristup osobnim podacima vezani su ugovorom o povjerljivosti podataka
 • naši zaposlenici upoznati su s pravilima sigurnog rada na radnoj opremi, uključujući i načelo zaštite osobnih podataka

 

7. KADA DAJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE TREĆIM STRANAMA?

Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni našim poslovnim partnerima (izvršiteljima obrade) ili drugim trećim stranama ako to zahtijeva zakon.

7.1. Obrađivači podataka.

Koristimo samo provjerene obrađivače podataka s kojima imamo pismeni ugovor i koji nam daju barem ista jamstva kao mi vama. To su samo obrđivači podataka koji su iz Europske unije, ili iz zemalja koje su deklarirane i priznate kao sigurne, ili iz zemalja s kojima smo sklopili standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. GDPR-a i koji pružaju vaše osobne podatke na usporedivoj razini zaštite kao u slučaju korištenja GDPR-a i čeških pravnih propisa. Svi naši obrađivači podataka vezani su ugovorom o povjerljivosti podataka i ne smiju koristiti dostavljene osobne podatke u bilo koje svrhe osim onih za koje smo ih učinili dostupnima u skladu s tim načelima. Određeni procesori navedeni su gore. Na vaš zahtjev pružit ćemo pojedinosti o svakom pojedinačnom razlogu i svrsi obrade osobnih podataka. Ako je potrebno, kontaktirajte nas na narudžbe?@4camping.hr. 

7.2. Zakonske obveze.

Osobne podatke možemo proslijediti osim našim poslovnim partnerima i trećim osobama, ako to zahtijeva zakon ili kao odgovor na zakonske zahtjeve javnih tijela ili na zahtjev suda u pravnim sporovima.

 

8. KOJA SU VAŠA PRAVA?

8.1. Kako nas možete kontaktirati?

E-poštom na narudžbe?@4camping.hr .

8.2. Kada ćemo obraditi vaš upit?

Odgovorit ćemo Vam najkasnije u roku od mjesec dana. Ukoliko bi davanje informacija ugrozilo privatnost drugih osoba ili bi davanje bilo nesrazmjerno rizicima ili troškovima davanja, moguće je da vam nećemo moći udovoljiti. Kako bismo bolje obradili vaš zahtjev, možda ćemo morati od vas potvrditi vaš identitet. U slučaju ponovljenog zahtjeva, administrator će imati pravo naplatiti razumnu naknadu za kopiju Osobnih podataka.

Pravo pristupa 

 • potvrda, da li obrađujemo vaše osobne podatke

 • informacije o namjeni obrade, kategorije osobnih podataka, primateljima kojima su stavljeni na raspolaganje, vremenu obrade, o postojanju prava zahtijevati od upravitelja obrade ostvarivanje jednog od niže navedenih prava.

 • u slučaju da se ne ugrožavaju prava i slobode drugih osoba i kopija osobnih podataka.

Pravo na ispravak 

 • zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka

 • možete ispraviti neke podatke u svom korisničkom profilu

Pravo na brisanje

 • ako ne postoji drugi razlog za daljnju obradu ovih podataka, tada ćemo podatke koje ste tražili izbrisati ili potpuno anonimizirati

Pravo na ograničenje obrade

 • ako smatrate da netočno obrađujemo podatke – bilo da se radi o razlozima obrade ili njezinom opsegu, javite nam

Pravo na obavijest o ispravku, brisanju ili ograničenju obrade

 • ako nam se obratite sa zahtjevom, obavijestit ćemo vas o rezultatu, osim ako je to nemoguće (npr. adresa e-pošte s koje ste nam pisali više ne radi)

Pravo na prenosivost 

 • možemo dati vaše podatke, koje ste nam dostavili u strukturiranom i strojno čitljivom formatu, drugom voditelju obrade na vaš zahtjev

Pravo na prigovor

 • ako obrađujemo vaše podatke za legitiman interes (npr. slanje newslettera kupcima) 

 • na nama je da dokažemo svoj legitimni interes, ako dokažemo da ste u pravu, zaustavit ćemo ovu obradu

Pravo na povlačenje odobrenja

 • jesi li se predomislio? Nema problema, pišite nam. Obrada u marketinške i poslovne svrhe može se opozvati u bilo kojem trenutku.

Automatizirano pojedinačno donošenje odluka uključujući profiliranje

 • ne želite da o vama odlučuje računalo? Mi to u potpunosti razumijemo, stoga ne provodimo ovu obradu.

 

9. ZAKLJUČAK 

Ova Pravila obrade osobnih podataka mogu se mijenjati samo u pisanom obliku. Korisnici će o tome biti obaviješteni putem naše web stranice.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s našom Politikom obrade osobnih podataka, obratite nam se na narudžbasouhlasu@4camping.hr.

Ukoliko ste nezadovoljni, u svakom trenutku možete podnijeti inicijativu ili pritužbu Uredu za zaštitu osobnih podataka sa sjedištem u Pplk. Sochora 727/27, 170 00 Prag 7 – Holešovice (više na uoou.cz )

Ova Pravila o privatnosti stupaju na snagu od dana 15.4.2022.