ForCamping s.r.o.

Korisnički odjeljak

Prijava

Košarica

Vaša košarica je prazna. Trebate pomoć s odabirom? Pogledajte naše savjete ili nam pišite.

Besplatna dostava

59,00 

Znate li da nudimo besplatnu dostavu za narudžbe iznad 59,00 €?

Vodeni stupac

Što je vodeni stupac i zašto lovimo tu vrijednost?

Vrlo pojednostavljeno, može se reći da vodeni stupac određuje, kolikom visokom stupcu vode materijal može odoljeti u laboratorijskim uvjetima prije nego što propusti vodu. Obično se izražava u milimetrima.

Jasno je da će se materijal u stvarnim uvjetima ponašati malo drugačije, ali jednostavno pravilo kaže: Ako želite jaknu za skijanje i ne padate često, dovoljna vam je jakna s 3 000 mm vodenog stupca. Ako vozite snowboard ili češće padate, svakako odaberite jaknu s najmanje 5 000 mm vodenog stupca. Za jesenske šetnje 5 000 mm bi također trebalo biti dovoljno, ali ako želite zaštitu i od jakih ili dugotrajnih kiša, nabavite kvalitetnu membransku jaknu (10 000 mm ili više) ili još bolje kišnu kabanicu.

Čak ni visok vodeni stupac ne jamči da nećete biti mokri kao miševi. To ovisi i o tome kako su na proizvodu izvedeni šavovi, patentni zatvarači i ventilacija. Također ne smijemo zaboraviti na pravilno slojevito oblačenje.

Članci na sličnu temu

Korak po korak: Vezanje osmičastog čvora za penjače

Penjački čvor u obliku osmice Osmičasti čvor (poznat i kao „figure-eight knot“) jedan je od osnovnih čvorova koji se koristi u sportskom penjanju i alpinizmu zbog svoje čvrstoće, sigurnosti i jednostavnosti vezanja. Koristi se za vezivanje…

Kako vezati penjački osmica čvor?

Penjački osmica čvor (figure-eight knot) Penjački osmica čvor jedan je od osnovnih čvorova koji se često koristi u sportskom penjanju i alpinizmu zbog svoje čvrstoće i jednostavnosti. Ovaj čvor je poznat i pod engleskim nazivom…

Kako funkcionira termosica?

Termosica – kako funkcionira i zašto čuva toplinu (ili hladnoću) Termosica je posuda koja služi za održavanje temperature napitaka ili hrane kroz dulje vremensko razdoblje – bilo da se radi o toplim ili hladnim sadržajima. Njezin način…