Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Ne zanimaju me popusti i akcije, želim sakriti prozor.

Vrste šupljina Pinguin podloge

Šupljine u Pinguin podlogama su različite, a budući vlasnik bi svakako trebao voditi računa o individualnim razlikama u svojstvima i upotrebi.  

Horizontalne šupljine

Korištenje horizontalnih šupljina za oslobađanje pjene najbolji je kompromis između izolacijskih svojstava i težine madraca. Ova vrsta reljefa ima visoku toplinsku otpornost, jer je zračni cilindar u pjenastoj šupljini s gornjeg i donjeg dijela zaštićen pjenom, koja sprječava hlađenje zraka u šupljini od tla. Podloge s ovom vrstom konstrukcije prikladne su za korištenje za sve četiri godišnja doba.

Vertikalne šupljine

Gusto raspoređene vertikalne šupljine jamče malu težinu podloge i njezinu vrlo dobru sposobnost pakiranja. Ova vrsta podloge je pogodna za korištenje od proljeća do jeseni.

Horizontalne /vertikalne šupljine

Kombinací horizontálních a vertikálních dutin je dosaženo nejvyššího možného odlehčení karimatky. Tuto kombinaci však vzhledem k částečnému snížení únosnosti "dvojitě děrované" pěny používá značka Pinguin pouze v méně namáhaných oblastech karimatky - například u hlavy a nohou. V nejvíce exponovaných částech karimatky jsou použity horizontální dutiny, které zároveň zvedají izolační vlastnosti celé karimatky. Tyto karimatky jsou řazeny mezi čtyřsezónní.

Kombinacijom horizontalnih i vertikalnih šupljina postiže se najveći mogući reljef podloge. Međutim, zbog djelomičnog smanjenja nosivosti "dvostruko perforirane" pjene, Pinguin marka se koristi samo na manje opterećenim područjima podloge - na primjer na glavi i nogama. U najizloženijim dijelovima podloge koriste se vodoravne šupljine koje ujedno podižu izolacijska svojstva cijele podloge. Ove podloge su rangirane za četiri godišnja doba.

Punjene podloge bez šupljina

Čvrsta pjena bez šupljina je najudobnija i najbolja izolacijska varijanta od svih navedenih tipova na račun loše pakiranosti. Ove podloge se mogu koristiti tijekom cijele godine, ali se zbog veće težine ne mogu preporučiti za planinarenje.

Kategorija trekking obuće

Dodatne informacije o proizvodu

Sawyer filteri za vodu

Dodatne informacije o proizvodu

Sawyer je možda najpoznatiji od brendova posvećenih tehnologiji filtriranja vode. Članak pokriva tehnologiju, prednosti i nedostatke filtera te pojedinosti o tome kako ih koristiti.  

Ograničeno doživotno jamstvo Leki

Dodatne informacije o proizvodu