Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Ne zanimaju me popusti i akcije, želim sakriti prozor.

37.5®

37.5 ® je dinamična termoregulacijska tehnologija koja pomaže u održavanju optimalne tjelesne temperature, čime se štedi vaša energija te povećava kvaliteta i duljina vaših performansi.

Zašto 37.5 ® ?

Ova tehnologija pomaže u održavanju optimalne tjelesne temperature od 37,5 ° C i optimalne mikroklime kože od 37,5%.

Kako radi?

37.5 ® tehnologija aktivno djeluje s temperaturom i vlagom vaše kože. Ako vam je vruće, aktivne čestice ugrađene u materijal iskoristit će energiju vašeg tijela za uklanjanje vlage i hlađenje. Nasuprot tome, ako vam je hladno, aktivne čestice rade na tome da vas zagrije. Korištenje toplinske energije tijela također povećava brzinu sušenja materijala - što se više zagrijavate dok se krećete, više tehnologija radi i tkanina se brže suši.

Aktivne čestice (iz vulkanskog pijeska i ljuski kokosa), koje imaju milijarde mikropora, ugrađene su u tkaninu. Time daju vlaknima do 800% veće površine za isparavanje. Tehnologija apsorbira infracrveno svjetlo koje ljudsko tijelo emitira i pretvara ga u energiju koja pokreće aktivne čestice. Ako nema vlage, čestice će zadržati tu energiju kako bi vas zagrijale. Ako je prisutna vlaga, što znači da vam je vruće, čestice će energiju iskoristiti za uklanjanje vlage s odjeće, čak i prije nego što postane kap znoja. Osim toga, hvataju i molekule mirisa koje oslobađaju samo tijekom pranja. Međutim, same čestice trajno su pohranjene u vlaknima pa djeluju tijekom cijelog vijeka trajanja odjeće ili obuće, bez obzira na to koliko ih puta operete.

Nije li to samo marketinška bajka?

Tehnologiju 37.5 ® razvio je Dr. Dr. Gregory Haggquist, stručnjak za fotokemiju i fotofiziku, koji već dugi niz godina proučava interakciju IC zračenja s raznim materijalima. Kad je 1992. godine završio doktorski studij u Japanu, posjetio je poznata "kupališta" u vulkanskom pijesku na planini Mt. Aso. Isprva je mislio da će na vrelom pijesku izdržati samo nekoliko minuta, ali uživao je sat vremena i čak je bilo lijepo. Shvatio je da udobnost proizlazi iz ravnoteže između unosa i izlaza topline. Vulkanski pijesak uklanjao je pare s kože tako brzo da ju je ohladio. Dok su se drugi usredotočili na dešifriranje ponašanja znoja na tkanini, Haggquist je shvatio da ključ udobnosti leži u uklanjanju vlage prije nego što se pretvori u tekući znoj. Iz tog iskustva nastala je 37.5 ® tehnologija čiji su učinci dokazani naprednim testiranjem.

Osim laboratorijskih ispitivanja usredotočenih na vrijeme sušenja (AATCC200 i 201), tehnologija je u praksi podvrgnuta mnogim ispitivanjima. Pokazalo se da povećava performanse sportaša optimiziranjem njihove temperature tijekom vježbanja, kao i hlađenjem prsluka. Dokazano je povećanje maksimalnih snage čak i za 10 minuta zači 26%. Detaljna studija objavljena je u renomiranom časopisu za sportsku medicinu The International Journal of Sports Medicine (Beneficial Effect of Cooling during Constant Power Non-Steady State Cycling, siječanj 2017.). Testiranje u laboratoriji Inside Climate Lab u Münchenu također je pokazalo povećanje udobnosti, zahvaljujući njegovoj sposobnosti razgradnje vlage prije nego što dođe do samog znoja.

Ključne činjenice o 37.5 ® tehnologiji:

  • aktivne čestice povećavaju performanse i udobnost
  • zagrijava se kad vam je hladno, hladi se kad vam je toplo
  • pomaže u održavanju ugodne mikroklime vlažnosti kože 37,5%
  • uklanja vlagu u parnoj fazi prije stvaranja kapi znoja
  • Aktivne čestice su čisto prirodnog podrijetla
  • upija miris
  • radi tijekom cijelog životnog vijeka odjeće / obuće
  • suši se do 5 puta brže od konvencionalnih funkcionalnih materijala

 

NosiLife Craghoppers

Materijali i tehnologije proizvodnje

Down

Materijali i tehnologije proizvodnje

Corespun

Materijali i tehnologije proizvodnje