Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Ne zanimaju me popusti i akcije, želim sakriti prozor.

Test: Šator Pinguin Interval 4

Tijekom odmora u Slovačkoj, kolega Radek i njegova obitelj su za vas temeljito testirali obiteljski šator Interval 4.


Sadržaj

 

 

Testiranje je održano u slovačkom kampu Račkova Dolina, prekrasnom mjestu u liptovskom dijelu Zapadnih Tatri. Kamp je stariji, definitivno ima svoje najbolje godine iza sebe, ali su njegove prednosti apsolutno presudne. Svatko ima svoj kamin (drva osigurava kamp), a većina mjesta za kampiranje je u šumi. Idealno mjesto za djecu i gradnju kućica od kore drveća,te uz to idealna prilika za nas odrasle da postavimo šator i istražimo sve njegove prednosti. Ovog puta, mi ćemo se fokusirati na brend Pinguin.

Prenošenje šatora

U paketu u kojem se nalazi šator Interval 4 pronaći ćete sve lijepo zajedno. Šator, sklopiva spavaća soba, 3 segmenta i 33 klina. Složeni šator teži manje od petnaest kilograma , što je relativno prihvatljiva težina za reklaciju od automobila do kampa. Navlaka je promjera 28 cm i duga je 67 cm, tako da nije baš mala, ali može stati i u relativno mali auto (testirano u našoj Thalii koja stvarno nije veliko auto). No, imajte na umu da ćete ponijeti prilično velik šator za 4 osobe, čiji je proizvođač ozbiljno shvatio činjenicu da 4 osobe trebaju imati više prostora. Dakle, to je jedan od većih šatora za 4 osobe . Ako vam djete pomogne da ga premjestite, to je dodatni bonus.

Prijeđimo na stvar

Optimalno mjesto za postavljanje šatora mora biti ravno, a svakako probajte naći mjesto koje će uz to biti i lagano uzdignuto – ta će viša pozicija osigurati da se ujutro ne probudite u lokvi vode. Kada nađete odgovarajuću poziciju za šator, počistite je od korijenja, grana, kamenja, češera i ostalih stvari koje bi mogle oštetiti vaš šator i na kojima nije ugodno spavati. Nakon djelomičnog postavljanja poda, koje je prošlo relativno brzo, za sljedeći dio pozovite nekoga da vam pomogne spojiti tri šipke sa odgovarajućim kutem, sve je označeno bojama. Djeca su se igrala po strani, kopirajući naše postavljanje šatora na svojoj kućici od drveća. Šator smo podigli, a sad ga još samo moramo kolcima pričvrstiti za tlo. Na krajevima šatora su petlje kroz koje možete staviti kolce i zabiti ih u zemlju tako da šator drži pravi oblik i stabilno stoji. Spavaću sobu smo spojili, što je već počelo zanimati oboje naše male djece i mogli su polako početi raspakiravati svoje torbe. Upute za postavljanje šatora praktički vam nisu potrebne, vrlo su jednostavne, ali ih svakako dobijete uz šator.

Zajednički prostor

Ulaz je na dva dijela , gdje ga praktički možete pretvoriti u krov, što je danas već klasika na šatorima. Kasnije se pokazalo da ako počne padati kiša, a niste dovoljno brzi (pakirate po kiši), pri skidanju cerade, u kosi ulaz može poteći velika količina vode. Ali iskusni kampisti će sigurno imati rješenje i za to. Testiranje ulaza, mreže protiv komaraca, veliko zadovoljstvo sa bočnim ulazom/prozorom, koje je iznenađujuće veliko. Čini mi se da je na ovom šatoru sve dobro osmišljeno. Organizator u spavaćoj sobi je dovoljno velik, dovoljno za mnoge potrebne sitnice. Osim glavnog ulaza, šator se može otvoriti gotovo svugdje, -prozor na stražnjoj strani šatora, te u spavaćoj sobi, te na mrežama protiv komaraca. U njemu se relativno dobro može boraviti i po kiši, predprostor je pristojno velik (245 x 285 cm), može se koristiti za društvene igre s obitelji ili prijateljima, i kada je u pitanju zajednički ručak. Imali smo stol Table M, također od brenda Pinguin (ima radnu površinu 80 x 60 cm) sa stolicama Outwell Yukon . To je takav minimum, ali je sasvim dovoljno. Pravi kampisti bi prije svega trebali putovati, istraživati i obilaziti okolinu, a ne sjediti u šatoru, pak kapi kiše nas ne bi trebalo zaustaviti u tome. Unatoč nužnoj prisutnosti torbi, opreme,ostane vam dovoljno prostora i za pripremljenu hranu . Visina šatora u predprostoru je 210 cm, što je po mom mišljenju dovoljna visina za većinu korisnika.

Dimenzije

Spavanje

Sistem spavaćih soba je sasvim idealno rješenje, i ubrzo smo se prilagodili principu "apsolutno uvijek čiste spavaće sobe". Što se tiče dobne granice djece za kampiranje – nema je! Uvjerio sam se da je to moguće i sa dvoje male djece, mlađemu je bilo manje od dvije godine, dok starijem 4. Spavaće sobe (285 x 215 cm) imaju pregradu, koja se u svakom trenutku može skinuti. Spavaće sobe imaju svoje ulaze, koji imaju više slojeva, tako da unutra možete potpuno zasjeniti ili koristiti ulaz kao mrežu protiv komaraca. Ako imate malu djecu, praktično je ostaviti otkopčane vrhove na mreži protiv insekata, a ostatak ostaviti u potpunosti zakopčan. Kroz gornji dio ćete vidjeti što se tamo događa, dok ostatak ulaza će ostati zaštićen od svjetlosti. Ako kampirate na višim nadmorskim visinama (kao mi), zimu ne treba podcijeniti, isplatilo nam se da spavaću sobu obložiti dekama. To će povećati toplinsku udobnost za malu djecu za približno 3-5 °C. Sve što vam treba je sasvim normalna, relativno jeftina deka koja će spriječiti hladnoću s tla preko podloge. Mala djeca se vole izvlačiti iz svega, tako da je ovo dobro rješenje.

Praktični gadgeti

Šator je dobro prozračen, gotovo po cijelom obodu ima mrežastu ventilacijsku zaklopku (tj. uzdužni otvor). Ventilacija se može različito regulirati, ovisno o tome kako si postavite ventilacijske otvore da bi zrak dobro cirkulirao. Bočna vrata također imaju malu ceradu, tako da možete provjetravati čak i pri slaboj kiši. Materijal šatora je dovoljno čvrst i izdržljiv (navedeni vodeni stupac je 4000 mm), šiveni pod je također izdržljiv i dokazao se izvrsnim kroz cijelo vrijeme kampiranja. Svi patentni zatvarači funkcioniraju pouzdano, vanjski patentni zatvarači su dovoljno robusni da dugo traju. Što se tiče stabilnosti šatora na vjetru, to nismo imali priliku testirati, ali izgleda dovoljno čvrsto, a ako ga možete dobro zategnuti i pričvrstiti, konstrukcija bi trebala izdržati.

Video- Šator Pinguin Interval 4

Ocjenjivanje 90%

+

  • šator je vrlo dobrih dimenzija i jedan je od većih, što je idealan izbor za obitelj s djecom
  • dobro osmišljena ventilacija šatora koja se lako podešava
  • velik i prostran predprostor s dva ulaza i velikim prozorima
  • slojevi na ulazima i prozorima mogu se vrlo dobro kombinirati, jer imaju mreže protiv komaraca / prozirnu plastiku zatamnjenja
  • mogućnost odvajanja spavaćih soba s dva ulaza

-

  • ne baš dobra kontrastna užad za šator, ali navikneš se na to

Konačni rezultat

„Interval 4 je u svojoj kategoriji vrlo dobar veći obiteljski šator za 4 osobe. Izdržljiv, klasična tunelska konstrukcija, s puno prostora i brojnim gadgetima koji će ocijeniti svaki ljubitelj kampiranja i putovanja. Uz ovaj šator mogu zamisliti više od dva akcijska tjedna provedena negdje u prirodi, pa čak i cijelo ljeto. Kad bih trebao nešto izdvojiti, bio bi to samo malo vidljiva užad za šator, što bi moglo biti malo bolje osmišljeno. Ali naviknete se. U finalu mogu samo preporučiti šator, omjer cijene i performansi je odličan."

Izvori: arhiva autora, youtube.com , dokempu.cz

TEST: Štapovi za treeking i planinarenje Warg Compact Carbon

Testiranje proizvoda

TESTIRANJE: Podloga Warg Radon Mummy 5

Testiranje proizvoda

Samonapuhavajuća podloga Warg Radon Mummy 5 ima udobnu visinu, malu težinu i dobru toplinsku udobnost. Ali kako će izdržati testiranje u divljini?  

TESTIRANJE: Šator Warg Midi 2

Testiranje proizvoda

Kako se šator Warg Midi 2 pokazao na današnjem testiranju? Sve ovo za vas je napisao Jak Kalkus iz Outdoor Svijeta.  

Mi biramo za vas

566,99  4.272 kn

Usporediti

(2.54 %) 161,99  1.221 kn

Usporediti

311,99  2.351 kn

Usporediti

241,99  (32.65 %) 162,99  1.228 kn

Usporediti

771,99  5.817 kn

Usporediti

(2.12 %) 407,99  3.074 kn

Usporediti

678,99  5.116 kn

Usporediti