Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Ne zanimaju me popusti i akcije, želim sakriti prozor.

Glamping, malo drugačije kampiranje

Glamping je namijenjen onima koji vole kampirati i žele biti u direktnom kontaktu s prirodom, ali istovremeno žele uživati u luksuzu i modernim pogodnostima na koje su navikli.


Sadržaj

 

Riječ glamping nastala je od engleskih izraza "glamorous" i "camping" - dakle predstavlja spoj ljepote, luksuza i kampiranja.

 

Što je glamping?

Glamping spaja klasično kampiranje u prirodi s prednostima hotela ili apartmana, njihovom udobnošću i novim tehnologijama. Glamping šatori su luksuzni "stanovi" s kuhinjom, udobnom spavaćom sobom, vlastitom kupaonicom, a možda čak i terasom. Ponekad postoji i blagovaonica ili dnevni boravak. Obično se grade na atraktivnom prirodnom položaju koji je sam po sebi izniman.

 

Gdje otići na glamping

Glamping je trend zadnjih desetak godina. Prvi glamping šatori i resorti nastali su na egzotičnim destinacijama Afrike i Azije, poput Tanzanije, Namibije, Južne Afrike, Tajlanda, Malezije... ali su se kasnije proširili Europom, gdje je Hrvatska njihov pionir. Trenutačno možete boraviti u glamping resortima u Španjolskoj, Italiji, Portugalu, Sloveniji ili čak u Velikoj Britaniji.


Forest glamping - buđenje u šumi

U Češkoj također počinju nicati glamping resorti.

Nakon spavanja u udobnom bračnom krevetu , svako jutro ispred šatora čekat će vas košara za doručak s domaćim proizvodima. Naravno, tu je i prostor za sjedenje s mjestom za roštiljanje, WC, tuš, a tu je i Wi-Fi.

Mjesto je idealno polazište za planinarenje i biciklizam.

 

 

Glamping šatori

Glamping šatori, unatoč višoj otkupnoj cijeni, uživaju veliki interes putnika. Naravno, ulogu u tome ima i trenutni modni trend i činjenica da je ovaj stil "kampiranja" vruća novost. Ovdje možete birati iz asortimana šatora vodećeg danskog proizvođača Nordisk

Dodatna oprema za glamping

Posuđe, rasvjeta i ostali stilski dodaci sastavni su dio glampinga i čine ga onim što jest. Tepisi i dizajnerske lampe s ugrađenim zvučnikom i podesivom svjetlinom za ugodne ljetne večeri čine prostor šatora ugodnim. Sjajan ugođaj stvaraju lampioni sa „živom vatrom“, gdje je izvor svjetlosti svijeća i plinska „petrolejka“. Brend Bo-camp nudi mnoštvo glamping posuđa i kuhinjskih dodataka, bilo da se radi o priboru za jelo, dodacima za kuhanje, kuhalima za kuhanje čaja ili kave ili luksuznom blagovaonskom setu. Možete uživati u vinu ili šampanjcu u čašama koje proizvodi GSI Outdoors. Više glamping opreme i dodataka možete pronaći u kategoriji Glamping

 

Glamping i Vi

Ako ste u iskušenju provesti noć u šatoru usred prirode, ali zbog straha od određene nelagode svoj odmor radije provodite u potpuno opremljenim hotelima, onda svakako isprobajte glamping!

 

Korisne poveznice

Autor: Tim 4camping.hr

Izvori: arhiva 4camping.cz, unsplash.com

Usporedba materijala funkcionalne odjeće

Trebate pomoć?

Kako funkcionira funkcionalna odjeća? Usporedili smo materijale i njihova svojstva.

Kako odabrati šator za biciklistička putovanja

Trebate pomoć?

Jeste li strastveni biciklist i zadovoljni ste noćenjem u šatoru? Bilo da ste odvažniji ili jednostavno želite uštedjeti na skupljim smještajima u kolibama ili udobnijim pansionima, sigurno će vam koristiti neki savjeti pri odabiru pravog biciklističkog šatora koji vas neće iznevjeriti na vašim putovanjima.

8 načina za izgradnju cerade

Trebate pomoć?

Upute za izgradnju skloništa od cerade. Pokazat ćemo vam 8 mogućnosti gradnje pomoću štapova za planinarenje, bicikala i drveća.

Mi biramo za vas

Kompresorski hladnjak GoSun Chill 40l

851,99 

Usporediti

Svjetiljka za kampiranje Brunner Lamparina

36,99  (21.63 %) 28,99 

Usporediti

Viljuška za roštilj Robens Fire Fork

15,00  (13.4 %) 12,99 

Usporediti

449,99 

Usporediti

145,00  (4.83 %) 137,99 

Usporediti

154,99 

Usporediti

40,00  (17.53 %) od 32,99 

Usporediti