Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Morakniv

Morakniv je tradicionalni švedski brend koji se od 1891. fokusira na proizvodnju noževa sa čvrstom oštricom. Proizvodi predstavljaju vrlo dobar omjer cijene i performansi i ističu se svojom jednostavnošću i izdržljivošću. Naziv marke odražava važnu vezu između proizvoda i početaka švedskog mjesta Mora. Morakniv® je nož iz Mora u Švedskoj . Tvrtka je još uvijek u obiteljskom vlasništvu i trenutno izvozi noževe diljem svijeta.

Putovanje firme Morakniv počelo je 1891. godine , kada se Frost-Erik Erson vratio u svoje rodno selo Östnor u Mora nakon četiri godine u Sjevernoj Americi. U početku je Frost-Erik proizvodio samo noževe za korištenje u tvornici sanjki, ali je proizvodnja noževa ubrzo počela rasti. Ime Morakniv poznato je već krajem 1900. godine, zahvaljujući dugoj tradiciji proizvodnje na tom području. Godine 1904. Frosts je imao deset zaposlenih i proizvodio 19.000 noževa svake godine, fokusirajući se isključivo na proizvodnju noževa. Danas brend Morakniv ima isti pristup proizvodnji kao i tada, koristeći racionalne metode za prenošenje individualnog pristupa obrtnika na moderne strojeve.

Jedina razlika je korištenje najnovijih tehnoloških znanja. Suradnja s profesionalcima važan je dio uspjeha Morakniva. Zahvaljujući njima, brend stječe nove ideje koje pretvara u koncepte koji mu omogućuju zauzimanje vodeće pozicije na tržištu. Najpoznatiji modeli marke Mora 2000 , Companion ili u novije vrijeme Eldris, poznati su svim ljubiteljima noževa. 

Prikaži više

batohy
Pronađeni proizvodi: 2

Proizvodi

63,55  (2.05 %) 62,25  469 kn

Usporediti

95,55  (5.68 %) 90,12  679 kn

Usporediti