Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Sol

Sol je jedan od brendova proizvoda za vrt i roštilj , koji pripada tvrtki Rösler Praha spol. sro Počeci ove uspješne tvrtke sežu do 1794. godine, kada je Ignaz Rösler osnovao tvornicu noževa u Mikulášovicama (Nixford) u sjevernoj Češkoj (Šluknovský výběžek). Posao je cvjetao od početka, a već od 1811. godine tvrtka sa 120 zaposlenih koja obradjuje čelik postaje najveća čelična monarhija .

Godine 1815. društvo se seli u Beč. Od 1821. godine, nakon što je tvrtku preuzeo Joseph Rösler, otvorena je poslovnica kao robna kuća dok je ranije bila otvorena samo povremeno. Istovremeno je došlo do značajnog proširenja djelatnosti. pored prodaje vlastite robe, nećak utemeljitelja Ferdinanda Röslera počeo je voditi opsežnu veleprodaju čelične, drvene, porculanske i keramičke robe iz Engleske, Njemačke i Francuske.

Godine 1908. tvrtka je prešla u ruke Karela Brucknera, djeda sadašnjeg vlasnika, i Stefana Deckera. Prvi svjetski rat i gospodarska kriza ubrzo nakon toga ostavili su malo prostora za veći razvoj. Godine 1938. tvrtka preuzima generalno zastupanje poznatog solingenskog pribora za jelo E. Wüsthof - Dreizackwerk. Nakon smrti oba vlasnika 1941., tvrtku je preuzeo dipl.ing Friedrich Bruckner. - Friedrich Bruckner o riječi mlade generacije. Posao se proširio početkom 1950-ih akvizicijom općih zastupništva od brojnih stranih tvrtki, uključujući švicarske Victorinox noževe.

Nakon iznenadne smrti dipl.ing Friedricha Brucknera 1961. godine, sa samo 18 godina tvrtku je preuzeo njegov sin Gerhard Bruckner . - Između 1965. i 1970. tvrtka se širila u dva smjera. S jedne strane, preuzimanjem niza novih generalnih zastupništva vodećih europskih proizvođača kao što su Thermos (Engleska) ili Pedrini (Italija), s druge strane kao specijalist za uvoz s Dalekog istoka s vlastitim markama Rex i Royal. Istovremeno se postupno mijenjala struktura asortimana - od proizvodno orijentirane veleprodaje specijalizirane za čeličnu robu - za veleprodaju kućanskih i kuhinjskih aparata i kao i robe za poklone, koja je orijentirana prema potrebama kupaca.

Nakon političkih promjena u istočnoj Europi kasnih 1980-ih, tvrtka se širi na nova tržišta. Među njima je i Češka, gdje je osnovana nova poslovnica pod imenom RÖSLER Praha d.o.o. upisom u trgovački registar 02.08.1991. Od početka je kćerka firma profilirala slično kao i matična tvrtka u Beču. Postupno je stekao slično ekskluzivno zastupanje velikih proizvođača iz gotovo cijelog svijeta (Victorinox, Wüsthof, Weber, Gio Style, Sveico, Silampos i mnogi drugi). Drugi dio proizvoda distribuirao je pod vlastitim brendovima Lucifer, Royal i Rex. Asortiman se uglavnom fokusirao na darove, pribor za jelo, kućansko i kuhinjsko posuđe te pribor za roštilj.

S pojavom trgovačkih lanaca i strukturnim promjenama tijekom 1990-ih, tvrtka je brzo rasla, a poslovne aktivnosti su se nastavile razvijati. Godine 1998. sadašnji direktor tvrtke ing. Karel Gavlas, koji kasnije postaje partner. Početkom novog stoljeća društvo se moralo suočiti s brojnim prijetnjama, ali je uspješno prošlo sve prepreke. Matična tvrtka Rösler Wien prodana je novom vlasniku, koji je postupno mijenjao smjer i opseg djelatnosti. Zbog toga su bili prisiljeni tražiti nove mogućnosti, posebice širenjem asortimana dobavljača koje zastupaju na tržištu u Češkoj i Slovačkoj, a ujedno preuzimaju i vlastiti uvoz iz Azije, koji je do tada bio koje osigurava matična tvrtka.

Trenutno isključivo zastupaju ili distribuiraju robu mnogih velikih proizvođača, uglavnom iz Zapadne Europe. Fokus asortimana ostaje sličan. Glavne kategorije su noževi (Victorinox, Wüsthof, Böker, Taylor's Eye Witness), kuhinjski pribor (Emsa, Weis, Orthex / Sveico, Pengo, Silampos, Risoli, Snips) te vrt i roštilj (Lucifer, Cadac, Napoleon, Sol, Gio Stil, Favorit, Peddy-Shield).

Prikaži više

batohy

U odjeljku nema proizvoda.