Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Veliki popusti na zimske jakne i hlače do 60% popusta pogledajte

Sporten

SPORTEN skije za skijaško trčanje nude širok izbor modela među kojima će svatko pronaći svoj. Podijeljeni su u kategorije prema tome voli li skijaš skijati na uređenoj stazi ili izvan nje, prema prirodi vožnje i zahtjevima izvedbe. Iskustvo i stalna modernizacija proizvodnje skija za skijaško trčanje omogućavaju da se svake godine skije pomaknu korak naprijed, čak i ako su to tek promjene koje se ne primjećuju na prvi pogled.

 

Skijaš Rudolf Gabessam iz Fryšave donio je prve skije iz Štajerske, a 1892. iz Finske. Adolf Slonek iz Rokytna, poznati stolarski majstor, počeo je izrađivati skije po kroju i tako započeo tradiciju proizvodnje koja traje do danas. Nakon toga počinje vrlo brz razvoj proizvodnje skija. Ne samo za lokalne potrebe. Dobar rad tadašnjih proizvođača našao je put i do trgovina sportskom opremom.

 

Godine 1950. u Pragu je osnovan n.p. Sport koji je okupio proizvođač sportske opreme. Budući da više nije bilo moguće proširiti prostore u Nové Město na Moravě, odlučeno je izgraditi novi pogon na području u blizini Pohledke. Početni broj radnika bio je 36 ljudi. Temelj proizvodnog asortimana bile su cjelogodišnje turističke skije. Samo skije za trćanje su se proizvodile kao lijepljene.

 

Danas je u tijeku proširenje proizvodnje i modernizacija cjelokupne proizvodnje, što bi trebalo rezultirati gotovo dvostrukom proizvodnjom i modernijom linijom.

 

Prikaži više

23_01_26_bundobrani

U odjeljku nema proizvoda.