Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Ne zanimaju me popusti i akcije, želim sakriti prozor.

Elica

Elica tehnologija jedinstvena je kombinacija četiri sloja koji čine donji dio cipele, uložak, srednji potplat i potplat. Elica osigurava ravnomjerniju raspodjelu opterećenja na pojedine dijelove stopala tijekom cijele faze koraka. Kad se na njega stane, tehnologija AKU Elica pruža dodatno opuštanje u stresnim dijelovima stopala i osigurava bolje prijanjanje (hvat), veću stabilnost i optimalnu raspodjelu opterećenja.

Mekani gazni sloj s AKU Elica tehnologijom

Opuštanje stopala i učinkovitiji odskok, veća stabilnost i sprječavanje ozljeda. Ukratko, to su funkcije inovativne tehnologije AKU Elica, zahvaljujući kojoj cipele AKU optimalno raspoređuju opterećenje na stopalu tijekom okretanja pedala i odskoka. Kako radi?

U gotovo četrdeset godina svog djelovanja talijanski brand AKU postao je poznat planinarima kao renomirani proizvođač kvalitetnih treking i cipela za slobodno vrijeme. U nastojanju da proizvede optimalno funkcionalnu obuću, AKU koristi najkvalitetnije materijale i stalno radi na razvoju i istraživanju novih vrhunskih tehnologija. Nedavno su se proslavili u području potplata i problem s kojim se ponekad susreću svi ljubitelji hodanja.

Prilikom hodanja - osobito pri gaženju- pojedini dijelovi stopala neravnomjerno su opterećeni i time preopterećeni. Bolna stopala mogu pokvariti dojam mnogih putovanja, a dugoročno neravnomjerna raspodjela pritiska na različite dijelove stopala može dovesti do zdravstvenih problema.

Nadahnuta anatomijom stopala

Elica tehnologija jedinstvena je kombinacija četiri sloja koji čine donji dio cipele - kopito cipele, uložak, srednji potplat i potplat. Na temelju anatomije ljudskog stopala i tehnike prirodnog gazišta, programeri su se usredotočili na naglašene točke stopala tijekom gaženja i odbijanja , kao i na rotacijske osi prsta i pete pri hodu. 

Tijekom faze odbijanja, stopalo se nastoji blago uviti prema van, pa se odbijamo uglavnom od područja zgloba ispod prsta. Stoga je uzorak potplata AKU cipela blago asimetričan, što pomaže boljem prianjanju potplata na površinu i većoj stabilnosti. Istodobno je u ovom stresnom području ojačan srednji potplat, što pridonosi raspodjeli pritiska tijekom odskoka po cijelom stopalu . Osim toga, uzorak potplata lagano strši s unutarnje strane nagiba, povećavajući područje refleksije.

Tehnologija AKU Elica raspoređuje opterećenje na cijelo stopalo tijekom odbijanja i pomaže poboljšati prijanjanje potplata na površinu i veću stabilnost.

Nasuprot tome, pri stupanju na stopalo, stopalo se obično okreće malo prema unutra. Potplat je stoga i blago nagnut prema unutra kako bi pružio potporu prstima . Također ispod pete nalazimo pojačani sloj za optimalnu apsorpciju udara. Asimetrični uzorak na potplatu je produljen, što osigurava veće područje udarca, što osigurava bolje prianjanje (hvat), veću stabilnost i optimalnu raspodjelu opterećenja.

Kad se na njega stane, tehnologija AKU Elica pruža dodatno opuštanje u stresnim dijelovima stopala i osigurava bolje prijanjanje (hvat), veću stabilnost i optimalnu raspodjelu opterećenja.

Učinkovitost Elica tehnologije potvrđena je laboratorijskim testovima CERISM -a. Posebno su naglasili ravnomjerniju raspodjelu opterećenja na pojedine dijelove stopala tijekom cijele faze koraka, potporu luka stopala i niže opterećenje u fazi odskoka.

NosiLife Craghoppers

Materijali i tehnologije proizvodnje

Down

Materijali i tehnologije proizvodnje

Corespun

Materijali i tehnologije proizvodnje

Mi biramo za vas

123,67  (22.38 %) 95,99 

Usporediti

176,91  (20.87 %) 139,99 

Usporediti

156,29  (20.67 %) 123,99 

Usporediti

208,00  (11.06 %) 184,99 

Usporediti

24,90  (15.7 %) od 20,99 

Usporediti

140,16  (37.22 %) od 87,99 

Usporediti

103,05  (22.38 %) 79,99 

Usporediti

172,78  (30.55 %) 119,99 

Usporediti