Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Kod: 10WARG23 Dodatnih 10% popusta na WARG 🐺

PFC free

PFC oznaku ćete pronaći uglavnom za outdoor odjeću s impregnacijom , ali i za radnu odjeću, tepihe, presvlake i druge proizvode.

PFC-i su fluorougljikovodici u kojima su veze ugljik-vodik zamijenjene vezom ugljik-fluor. Rezultat je nekoliko iznimnih svojstava - stabilnost, toplinska stabilnost i otpornost na vodu i ulje. Međutim, stručnjaci potvrđuju štetne učinke na zdravlje, a posebno na okoliš. Zbog svojih svojstava ti se spojevi ne raspadaju i ostaju u prirodi stotinama godina. Zatim mogu ući u tijelo u manjoj mjeri udisanjem, hranom i kroz kožu. Europska unija zabranila je proizvodnju i uporabu ovih proizvoda od 2020.

Mnogi proizvođači već su unaprijed osmislili tehnologije bez PFC -a, tj. materijali ne sadrže štetne kemikalije iz serije PFC i ekološki su prihvatljivi.

Corespun

Materijali i tehnologije proizvodnje

Elica

Materijali i tehnologije proizvodnje

Elica tehnologija jedinstvena je kombinacija četiri sloja koji čine donji dio cipele, uložak, srednji potplat i potplat. Elica osigurava ravnomjerniju raspodjelu opterećenja na pojedine dijelove stopala tijekom cijele faze koraka. Kad se na njega stane, tehnologija AKU Elica pruža dodatno opuštanje u stresnim dijelovima stopala i osigurava bolje prijanjanje (hvat), veću stabilnost i optimalnu raspodjelu opterećenja.

Trigger Shark 2.0

Materijali i tehnologije proizvodnje

Sa Trigger Shark 2.0 loop sustavom, koji je razvijen u suradnji s profesionalnim sportašima zimskih sportova, brend Leki prenio je sve prednosti izvedbenih sportova na potrebe skijaša i ljubitelja nordijskog hodanja.