Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Ne zanimaju me popusti i akcije, želim sakriti prozor.

Test: Termosice Zulu Outdoor Vacuum Flask

Niska cijena bila je odlučujući kriterij pri kupnji termosice brenda Zulu Outdoor. Da li je njen kupac dobro prošao, možete saznati dole u recenzijama.


Sadržaj

Izbor termosice

Svaki radni dan zapčinjem sa kavom. Prvo sam je vozio u termo šalici, ali ubrzo sam počeo tražiti zamjenu za nju. Dijelom zbog toga što dugo nije mogla da zadrži toplotu kave, a dijelom zato što sam je uvijek negdje zaboravio. 

Iako sam doma već imao jednu termosicu koja je super od brenda Esbit , ali ima zapreminu od jedne litre, što je nepotrebno velika za kavu. Zato sam tražio manji. Radim na gradilištima u okruženju gdje nije baš čisto, često mijenjam radno mjesto, pa sam termosicu birao uglavnom po cijeni, da me manje boli ukoliko je eventualno izgubim ili ako je uništim .

Uglavnom, na e-trgovini sam upisala traženi volumen, sortirala sam proizvode od najjeftinijih i naručila prvu termosicu u seriji, a to je bila termosica Zulu Outdoor Vacuum Flask 0,5L . Ujedno sam saznao da Zulu radi tri vrste termosica, odnosno još jednu verziju od 0,75 l i 1 litra. Samo odaberite prema svojim potrebama.

Otkako sam promijenio zanimanje, termosica s čajem ili kavom postala je sastavni dio moje “radne” opreme. Ne mogu zamisliti svoj dan bez nje.

 

Karakteristike

 

Naziv:

 

Vacuum Flask

Proizvođač: Zulu Outdoor
Materijal: nehrđajući čelik
Dimenzije: 24,5 x 7 cm
Volumen: 500 ml

 

 • savršena izolacija zahvaljujući dvostrukoj stijenki
 • kvalitetan nehrđajući čelik
 • poklopac služi kao praktična šalica
 • jednostavan čep na navoj
 • održava piće toplim i hladnim
 • crni prutuklizni premaz
 • vrlo lako se pere
 • pogodan za svakodnevnu upotrebu
 • bez problema se može oprati i u perilici posuđa

 

Osnovni popis

Na termosici mi se sviđa njena jednostavnost . Sastoji se od tri dijela – same posude s s dvostrukom stijenkom, čepa na navoj i poklopca koji ujedno služi i kao šalica. Osim toga, lijepe je veličine i (kako je moja supruga probala) stane u veću žensku torbicu.

 

Volumen termosice

Za mene volumen od pola litra je idealan . S njim ću pokriti svoje potrebe za kavom za cijeli readni dan.

Izdržljivost termosice

Kavu obično kuham oko 6 sati ujutro i pijem je tijekom jutra. Posledju šalicu si točim prije ručka i moram priznati da više nije potpuno vruća . Temperatura kave više nije idealna, ali možete je piti, pa to ne shvaćam kao nedostatak. No, zbog objektivnosti to uzimam u obzir u ocjenjivanju.

 

Materijal

Termosica je izrađena od nehrđajućeg čelika s protukliznim premazom. Zahvaljujući premazu, dobro se drži i ne klizi . Kod nekih termosica napitak poprima okus materijala. Ali to nije taj slučaj. Kava iz ove termosice ima okus kave .

 

Pranje

Održavanje termosica je vrlo jednostavno. Proizvođač navodi da je možete prati i u perilici za suđe , ali ja je nakon upotrebe operem u sudoperu i to je dovoljno. Pustim da se osuši i ujutro je spremna za korištenje.

 

Usporedba

Kao što sam gore napisao, imam dvije termosice. Za kavu koristim provjerenu Zulu Outdoor Vacuum Flask 0.5L a za čaj Esbit čaj s dva čepa od 1000 ml . 

Ako bih ove 2 termosice izložio istim uvjetima, očiti bi pobjednik bila ona brenda Esbit zbog obrade termosice, materijala kao i vrijeme koje termosica može održati piće vrućim je bez premca (čak i nakon 24 sata, čaj je topao). Ali ja obe termosice koristim za različite svrhe i svaka od njih mi služi onako kako želim .

Video - predstavljanje termosice Zulu Outdoor Vacuum Flask 0,5L

Ocjena: 95 %

+

 • Niska cijena
 • zapremine 0,5 l idealno je za kavu 
 • lako je držati, ne klizi
 • lako se pere

-

 • napitak ne ostaje tako dugo vruć

 

Zaključak

Termosica Zulu Outdoor Vacuum Flask 0,5L ispunjava ono što sam od nje očekivao – osigurat će mi vruću kavu cijelo jutro. Ocjenjujem je i u toku boravka u prirodi, gdje su snimljene i fotografije za recenziju. Ne bih je preporučio za cjelodnevni izlet, u tom slučaju slučaj postoje bolje termosice. Međutim, omjer cijena/iskorištenost je odlična i sigurno bih je ponovno kupio. A ukoliko biste na svojim putovanjima željeli drugačiji volumen, ali s istim parametrima, sve što trebate učiniti je odabrati drugi model iz Zulu asortimana.

 

 

 

 

Termo boce i šalice Zulu

Isplati se pogledati cijeli naš asortiman Zulu proizvoda.

 

>>> ZANIMA ME OVO <<<

 

Korisne poveznice

Autor: Miroslav Moravec

Izvori: arhiva autora

TEST: Štapovi za treeking i planinarenje Warg Compact Carbon

Testiranje proizvoda

Test: Šator Pinguin Interval 4

Testiranje proizvoda

Tijekom odmora u Slovačkoj, kolega Radek i njegova obitelj su za vas temeljito testirali obiteljski šator Interval 4.

TESTIRANJE: Podloga Warg Radon Mummy 5

Testiranje proizvoda

Samonapuhavajuća podloga Warg Radon Mummy 5 ima udobnu visinu, malu težinu i dobru toplinsku udobnost. Ali kako će izdržati testiranje u divljini?  

Mi biramo za vas

(3.24 %) 42,99  324 kn

Usporediti

48,59  (13.58 %) od 41,99  316 kn

Usporediti

19,99  151 kn

Usporediti

40,27  (3.18 %) 38,99  294 kn

Usporediti

40,27  (3.18 %) 38,99  294 kn

Usporediti

37,36  (3.67 %) 35,99  271 kn

Usporediti

31,13  (3.66 %) 29,99  226 kn

Usporediti