Kako kuhati na otvorenom - recepti
Sadržaj |
Uvod
Krisztián Vadovszký iz tima Rabbit Chef već nam je u prethodnom članku dao korisne savjete o tome kako kuhati na otvorenom. U članku ćete pročitati što ne smijete zaboraviti kod kuće ili na što pripaziti kada kuhate na otvorenom. Danas dijeli neke od svojih omiljenih recepata koje i vi možete isprobati!
Kolutići luka sa sirom i jajima
Za pripremu kolutića trebat će vam:
- jaje
- sir
- luk
- ulje
Jaja razbiti, umutiti vilicom i dodati naribani sir. Luk narežite na kolutiće i popržite na malo ulja.
Pustite da se kolutići luka malo prže, a zatim ih napunite jajetom i pržite dok ne porumene sa obje strane. ( Fotografije pokazuju korištenje hobo kuhala. )
Umak od kiselog vrhnja
Za umak će vam trebati:
- kiselo vrhnje
- majoneza
- češnjak
- sol
- papar
- sušeni divlji češnjak
Sastojke možete prilagoditi vlastitoj mašti i ukusu. Kuhari početnici mogu uživati samo u jajima i dipu, oni napredniji mogu jelo upotpuniti pilećim nuggetsima.
O autoruKrisztián Vadovszky Krisztián većinu svog slobodnog vremena provodi u prirodi, testirajući ribolovnu opremu (Fox Rage, Deeper Sonar, Rabbit Dam Crew) i kuhajući (Rabbit Chef's). U banci radi 11 godina, a živi u neposrednoj blizini Bakonya i Balatona u Mađarskoj. Još kao dijete naučio je loviti ribu, a zahvaljujući ribolovnim ekspedicijama počeo je kuhati u prirodi. |
Začinjeni chicken nuggets
Za pileća prsa trebat će vam:
- pileća prsa
- začin za piletinu
- sezam
- bučine sjemenke
- ulje
Pileća prsa narežite na trakice i marinirajte u začinima za piletinu s malo ulja. Marinirano meso pospite sezamom i bučinim sjemenkama i pržite. ( Fotografije pokazuju korištenje plinskog kuhala. )
-
Termosice i izotermalne boce
-
Noževi i višenamjenski alati
-
Plinske patrone
-
Pribor za jelo za kampiranje
Vaša vlastita kreativnost također je važna kada kuhate na otvorenom, stoga se ne bojte eksperimentirati.
Dobar tek!
-
Namještaj za kampiranje
-
Outdoor posuđe
-
Čeone svjetiljke i ostale svjetiljke
-
Higijena, zaštita i prva pomoć
-
Čaj i kava
-
Dehidrirano meso
-
Gotova jela
Korisne poveznice
Autor: Krisztián Vadovszky, Rabbit Chef's
Izvori : arhiva autora, Rabbit Chef's