Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Kako odabrati roštilj za vanjsku upotrebu

Roštiljanje je trenutni hit, savršen način kako iskoristili slobodno vrijeme. Cijelo društvo sudjeluje u pripremi jela i istovremeno uživa u nepogrešivoj kombinaciji mirisa i okusa. Razmislite hoćete li odabrati plinski roštilj ili roštilj na drveni ugljen.

 

Roštilj na drveni ugljen
Lakši su, kompaktniji i jeftiniji. Nedostatak je lošije rukovanje gorivom – drvenim ugljenom. Za paljenje je potrebna vježba i spretnost, a često pomaže i pištolj na vrući zrak. Kod boljih roštilja moguće je kontinuirano regulirati dovod zraka i tako kontrolirati temperaturu. Dobro je imati mogućnost postavljanja rešetke na različite visine iznad vrućeg ugljena. Meso s roštilja na drveni ugljen je nezamjenjivo. -> Roštilji na drveni ugljen

Plinski roštilji
Mnogo su ugodniji za rad. Uključite propan butan bocu i nakon toga je sve isto kao kod kuće na štednjaku. Okrenite piezo električni gumb kako biste zapalili roštilj i kontinuirano regulirali temperaturu. Za plinske roštilje prednost je otvor ispod kojeg cirkulira vrući zrak i meso se bolje kuha. Pomoći će i termometar zahvaljujući kojem možete provjeriti temperaturu roštilja. Ostale komponente mogu biti pomoćni stolić, dodatno kuhalo za pripremu umaka, nagibna rešetka za sporo zagrijavanje, podignuta rešetka za tostiranje kruha. Uobičajene su kuke za spremanje pribora za roštilj. Veliki roštilji imaju kotačiće za lakše rukovanje, a u nekima se ispod roštilja nalazi i zatvoreni ormarić u koji možete pohraniti svu svoju opremu za roštiljanje. Dizajn plinskih roštilja doista je raznolik – od inox roštilja pogodnih za profesionalne kuhinje do drvenih u boji vašeg vrtnog namještaja. -> Plinski roštilji

Električni roštilji
Pogodni su za male terase i balkone s izlazom na električnu utičnicu. Roštilju treba duže da se zagrije i nema razlike između hrane pripremljene u kuhinji i na ovom roštilju.

Dodaci za roštilj
Naravno, ne završava sve kupnjom roštilja! Također je potrebno prisjetiti se hvataljki za roštilj, okretača, dodatnih rešetki, vodootpornih navlaka za roštilj i još mnogo toga. -> Dodatna oprema

 

 

 

Kako odabrati pojas za penjanje

Trebate pomoć?

Tek počinjete s penjanjem i teško vam je snaći se u velikom izboru? U današnjem članku savjetovat ćemo vas kako odabrati odgovarajući pojas za penjanje.

Spavanje u visećoj mreži - sloboda, lakoća i lijepa iskustva

Trebate pomoć?

Sigurno ste primijetili da na Instagramu već neko vrijeme vlada neviđeni bum visećih mreža. Neki ga objese na palmu, drugi uz bazen u vrtu, treći s mreže promatraju noćno nebo.

Kako održavati šator

Trebate pomoć?

Svaka kupnja šatora zahtijeva ulaganje vremena, strpljenja i novca. S obzirom na ove varijable, jasno je da ovo nije nešto za jednokratnu upotrebu. Evo nekoliko savjeta kako se dobro brinuti o svom šatoru. 

Mi biramo za vas

109 kn (13.77 %) 94 kn 12.47 

39 kn (23.1 %) 30 kn 3.98 

139 kn (14.39 %) 119 kn 15.79 

449 kn (20.04 %) 359 kn 47.65 

579 kn (15.54 %) 489 kn 64.90