Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Highlander

Povijest škotskog brenda Highlander započela je u vrijeme dok je vlasnik Bahram Golzari studirao doktorat na Sveučilištu u Edinburghu. Bahram je bio strastveni penjač i vođa Sveučilišnog penjačkog kluba. U to vrijeme Leith Army Stores, dugo poznata vojna trgovina, koja je klub opskrbljivala outdoor opremom, pa kad je trgovina nažalost otišla u likvidaciju, Bahram je iskoristio priliku da je kupi.

Highlander je službeno "rođen" 5. travnja 1985. godine.

Highlander je identificirao rupu na tržištu outdoor opreme po mjeri. Stoga je odlučila napraviti svoju. Nove linije bile su uspješne i Highlander je počeo nuditi neovisnu outdoor i vojni sortiment u Velikoj Britaniji. S godinama, Highlander neprestano širi svoje poslovanje, širi se u nacionalne trgovačke lance i izvozi u Europu i šire. Godine 2005. morala se preseliti na veće mjesto u Livingstonu.

Highlander je uspješno potpisao ugovor za izradu prijedloga za Olimpijske igre u Londonu 2012., a nakon ovog uspjeha osvojio je i ugovor za Igre Commonwealtha 2014. u Glasgowu (= međunarodni sportski događaj, koji se održava uglavnom za sportaše iz zemalja Commonwealtha ). Održava se svake četiri godine, uz prosječno sudjelovanje oko 5000 sportaša iz 70 zemalja.

Highlander je vlasnik. Prije nekoliko godina, dva Bahramova sina, Ramin i Kian, ušli su u posao kako bi nastavili očevim stopama. 

Prikaži više

funkční oblečení

U odjeljku nema proizvoda.