Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Ne zanimaju me popusti i akcije, želim sakriti prozor.

Certifikati proizvoda

Jeste li ravnodušni prema okolišu, radnim uvjetima zaposlenika u industriji odjeće ili dobrobiti životinja na farmama gusaka, pataka ili ovaca? U našem e-shopu sada možete postaviti filter za certificirane proizvode koji zadovoljavaju stroge kriterije i parametre. O tome što vam pojedinačni certifikati jamče možete pročitati u sljedećim člancima.

 

O certifikatima

Bluesign APPROVED

Bluesign APPROVED Bluesign je međunarodno priznati standard održivosti koji je razvila švicarska grupacija Bluesign Technologies, koja, prema njihovim riječima, "prati put tekstila u proizvodnom procesu i pomaže poboljšati sve faze proizvodnog procesa do gotovog proizvoda". Njihov cilj je potrošačima jamčiti najviši standard sigurnosti proizvoda. Bluesign ima tim stručnjaka za kemijsku i tekstilnu proizvodnju koji nadziru stroge tvorničke revizije i certifikacije.

Više informacija

Fair Wear

Održivost se ne odnosi samo na ekološka rješenja. Fair Wear Foundation radi na poboljšanju radnih uvjeta u industriji odjeće. Fair Wear Foundation je neprofitna organizacija čiji je cilj stvaranje pravednih radnih uvjeta u industriji odjeće. Organizacija radi sa subjektima u cijeloj industriji odjeće, od tvornica do sindikata i vlade u Aziji, Europi i Africi.

Više informacija

FairTrade

Odaberite odjeću s Fairtrade certifikatom i podržite poštenu trgovinu! Proizvodi s Fairtrade certifikatom proizvedeni su prema međunarodnim standardima organizacije Fairtrade International koja se posebno bori protiv siromaštva i nastoji poboljšati položaj uzgajivača, farmera i radnika u zemljama globalnog juga.

Više informacija

Responsible Down Standard (RDS)

Želite kupiti proizvode od perja ali brinete o dobrobiti životinja na farmama gusaka ili pataka? U tom slučaju odaberite proizvode s oznakom Responsible Down Standard. Kada kupujete proizvode s certifikatom Responsible Down Standard, možete biti sigurni da paperje u vašoj jakni dolazi s farmi koje imaju poštovanja i koriste human odnos prema životinjama.

Više informacija

STANDARD 100 - OEKO-TEX

Želite li biti sigurni da ne kupujete proizvode koji su štetni za vaše zdravlje? Udruga OEKO-TEX testira proizvode po najstrožim kriterijima! Kupujete li proizvod s oznakom STANDARD 100? Tada ste sigurni da je vaš proizvod, od konca do gumba, testiran na štetne tvari i samim time neškodljiv za ljudsko zdravlje.

Više informacija

Responsible Wool Standard (RWS)

Želite kupiti proizvode od vune i brinete o dobrobiti uzgojenih ovaca? U tom slučaju odaberite proizvode s oznakom Responsible Wool Standard. Responsible Wool Standard možemo slobodno prevesti kao "standard odgovorne vune". Za proizvode s ovim certifikatom prate se životni uvjeti ovaca koje se uzgajaju za proizvodnju vune, kao i održivi pristup u gospodarenju zemljištem na kojem ovce pasu.

Više informacija

Blusign PRODUCT

Bluesign je međunarodno priznati standard održivosti koji je razvila švicarska grupacija Bluesign Technologies, koja, prema vlastitim riječima, "prati put tekstila u proizvodnom procesu i pomaže poboljšati sve faze proizvodnog procesa do gotovog proizvoda". Njihov cilj je potrošačima jamčiti najviši standard sigurnosti proizvoda. Bluesign ima tim stručnjaka za kemijsku i tekstilnu proizvodnju koji nadziru stroge tvorničke revizije i certifikacije.

Više informacija

GOTS - Global Organic Textile Standard

Ako želite kupovati odjeću uglavnom od organskih vlakana, preporučujemo da se usredotočite na proizvode s oznakom GOTS. Global Organic Textile Standard je certifikacija koja slijedi strogo definiran skup kriterija, koji čine standard za preradu tekstila od organskih vlakana, uključujući ekološke i socijalne kriterije. Jedno od glavnih načela certificiranja je i transparentnost proizvodnih procesa tvrtki, zahvaljujući kojoj potrošač može birati između varijanti ekoloških procesa.

Više informacija

Vegan

Veganski proizvodi također se odnose na industriju odjeće. Ako želite biti sigurni da kupujete čisto vegansku odjeću, odaberite proizvode s oznakom Approved Vegan. U sklopu veganskih proizvoda ne morate birati samo stvari s certifikatom. Također se možete orijentirati prema materijalima. Za odjeću možete odabrati prirodnu ili sintetičku, točnije na primjer pamuk, lan, konoplju, bambus, piñatex, likru, akril, silon i mnoge druge.

Više informacija

Bio pamuk

Pamuk je materijal koji uživa popularnost u cijelom svijetu. Međutim, uzgoj biljaka pamuka može imati vrlo nepovoljan učinak na okoliš. Koje su razlike između konvencionalno uzgojenog pamuka i certificiranog organskog pamuka? Biljka pamuka je vodointenzivna, a ujedno osjetljiva na štetnike koji se sprječavaju primjenom štetnih pesticida. Istraživanja pokazuju da se do 16% ukupne godišnje potrošnje pesticida diljem svijeta koristi tijekom uzgoja pamuka. U poljoprivredi se koriste i razna umjetna gnojiva, a biljke se genetski modificiraju. Zahvaljujući strojevima koji mogu ubrati veliku količinu pamuka u kraćem vremenskom razdoblju, dolazi do značajnog iscrpljivanja tla.

Više informacija

Bio kvaliteta

Je li organski proizvod doista jamstvo kvalitetnije hrane? Ekološka oznaka podliježe važećem certifikatu koji jamči da proizvod ili sirovina potječe iz ekološkog uzgoja. Oznaku organskog proizvoda vjerojatno poznajete uglavnom iz prehrambene industrije. Proizvođači ekoloških kvalitetnih proizvoda moraju redovito prolaziti inspekcijski nadzor kod službene organizacije koja nadzire poštivanje zakonskih smjernica u ekološkom uzgoju.

Više informacija

PVC-free

Znate li što je polivinilklorid? Polivinil klorid (PVC) jedna je od najstarijih i najraširenijih plastičnih masa koja se koristi u odjevnoj industriji, proizvodnji namještaja, građevinarstvu te u gotovo svim sektorima proizvodnje i ljudske djelatnosti. Tijekom proizvodnje i zbrinjavanja PVC-a oslobađaju se otrovne tvari koje imaju niz negativnih učinaka na zdravlje ljudi i okoliš.

Više informacija

Green Button

Društvena i ekološka odgovornost u tekstilnoj industriji kontrolirana je državnom certifikacijom Green Button. Njemačka vlada je 2019. godine uvela Green Button, prvi državni certifikacijski znak za održivu proizvodnju tekstila. Certifikacija je uvijek povezana izravno s proizvodom, tako da se ne odnosi na cijelu marku i ne pokriva cijeli opskrbni lanac. Na temelju 46 kriterija iz područja odgovornosti prema okolišu i ljudskim pravima proizvod može dobiti certifikat Green Button. Međutim, i tvrtka u cjelini i certificirani proizvod moraju zadovoljiti kriterije tijekom posebnih testiranja.

Više informacija

Podijelite s nama!

Kako se ponašati u prirodi