Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Ne zanimaju me popusti i akcije, želim sakriti prozor.

Kako odabrati vreću za spavanje prema aktivnosti?

Pernatu ili od šupljeg vlakna? Ljetnu ili trosezonsku? Mumija ili poplun? Za odabir vreće za spavanje najbolje je da odaberete jednu od dolje navedenih kategorija.


Sadržaj

Vozim se do kampa, zimi do vikendice

Potrebna vam je udobnost, vreću za spavanje koristite najviše preko ljeta, dok na nižim temperaturama u njoj se možete ušuškati na vikendici. Putujete automobilom, pa vam težina vreće za spavanje ne igra veliku ulogu i nećete se bojati vreća od dva kilograma koje, međutim, imaju povoljne cijene. Prostrane, ali teže vreće za spavanje su poplun ili jajastog oblika, što će posebno cijeniti oni koji ne žele deku, ali se ne osjećaju dobro u mumiji. Možete odabrati, na primjer, udobne mumije od Huskyja ili poplun vreće za spavanje od Vango ili Outwell .

Idem na planinarenje u šumu

Ne želite ulagati puno novca u svoju vreću za spavanje , kada se vrijeme promijeni, možete se vratiti kući u bilo kojem trenutku. Ali željeli biste da u vaš ruksak stane nešto osim vreće za spavanje . Jeftine vreće za spavanje - mumije koje nisu sašivene od najpoznatijih markiranih materijala. Također su pogodne za kasno proljeće do ranu jesen i ne prelazi 1700 g. Češki brendovi, poput Pinguin ili Trimm , su vodeći u ovoj kategoriji.

Putujem po svijetu i potrebna mi je sigurnost

Najmanja vreća za spavanje s najboljim karakteristikama košta više novca, ali ova investicija se isplati za putovanja oko svijeta. Takve Vreće za spavanje za tri sezone (proljeće, ljeto, jesen) mogu težiti manje od 1500 g. Cijena odgovara kvaliteti izrade i korištenim kvalitetnim materijalima .

Dok se vozim na biciklu - bitno mi je da je vreća za spavanje lagana

Većina biciklista ljeti vozi bicikle i bira vreću za spavanje ljetnu, naravno što manju. Neke ljetne vreće za spavanje teže i do 600 g, lagane su i dobre kao zaštita od komaraca . Međutim, do 1kg izbor je veći. Udobne vreće za spavanje iznad +5°C još uvijek su prilično male i njihova cijena ovisi o težini, proizvođaču i korištenim materijalima.

Idem na zahtjevne ekspedicije

Vreće za spavanje koriste najsuvremenije materijale za zahtjevne uvjete o kojima može ovisiti i život . To odgovara njihovoj cijeni i načinu obrade. Uz najnovija spiralna vlakna ili mješavine vlakana (šuplje vlakno s mikrovlaknom), kao unutarnji materijal koriste se još uvijek neprevaziđeno perje, naravno zaštićeno od vlage nepropusnom membranom ili oblo6enim slojem sintetičke izolacije. To proizvodi, primjerice, Mountain Equipment ili češka tvrtka Patizon .

Video - Kako odabrati vreću za spavanje?

Korisne poveznice

Autor: Vít Hruška

Izvori: arhiva autora, unsplash.com

Usporedba materijala funkcionalne odjeće

Trebate pomoć?

Kako funkcionira funkcionalna odjeća? Usporedili smo materijale i njihova svojstva.

Kako odabrati šator za biciklistička putovanja

Trebate pomoć?

Jeste li strastveni biciklist i zadovoljni ste noćenjem u šatoru? Bilo da ste odvažniji ili jednostavno želite uštedjeti na skupljim smještajima u kolibama ili udobnijim pansionima, sigurno će vam koristiti neki savjeti pri odabiru pravog biciklističkog šatora koji vas neće iznevjeriti na vašim putovanjima.

8 načina za izgradnju cerade

Trebate pomoć?

Upute za izgradnju skloništa od cerade. Pokazat ćemo vam 8 mogućnosti gradnje pomoću štapova za planinarenje, bicikala i drveća.

Mi biramo za vas

Vreća za spavanje Loap Galeras

53,57  (47.75 %) 27,99 

Usporediti

Poplun vreće za spavanje Outwell Roadtrip Double

139,34  (57.66 %) 58,99 

Usporediti

Vreća za spavanje od perja Warg Stark 650 Ladies

223,98  (33.48 %) 148,99 

Usporediti

141,77  (6.19 %) od 132,99 

Usporediti

Dječja vreća za spavanje Boll Patrol

91,40  (2.64 %) od 88,99 

Usporediti

Vreća za spavanje Vango Kanto 250S

40,99 

Usporediti

144,33  (14.09 %) 123,99 

Usporediti

Vreća za spavanje Hannah Shaft 200

46,99 

Usporediti