Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Ne zanimaju me popusti i akcije, želim sakriti prozor.

Kako odabrati vreću za spavanje prema aktivnosti?

Pernatu ili od šupljeg vlakna? Ljetnu ili trosezonsku? Mumija ili poplun? Za odabir vreće za spavanje najbolje je da odaberete jednu od dolje navedenih kategorija.


Sadržaj

Vozim se do kampa, zimi do vikendice

Potrebna vam je udobnost, vreću za spavanje koristite najviše preko ljeta, dok na nižim temperaturama u njoj se možete ušuškati na vikendici. Putujete automobilom, pa vam težina vreće za spavanje ne igra veliku ulogu i nećete se bojati vreća od dva kilograma koje, međutim, imaju povoljne cijene. Prostrane, ali teže vreće za spavanje su poplun ili jajastog oblika, što će posebno cijeniti oni koji ne žele deku, ali se ne osjećaju dobro u mumiji. Možete odabrati, na primjer, udobne mumije od Huskyja ili poplun vreće za spavanje od Vango ili Outwell .

Idem na planinarenje u šumu

Ne želite ulagati puno novca u svoju vreću za spavanje , kada se vrijeme promijeni, možete se vratiti kući u bilo kojem trenutku. Ali željeli biste da u vaš ruksak stane nešto osim vreće za spavanje . Jeftine vreće za spavanje - mumije koje nisu sašivene od najpoznatijih markiranih materijala. Također su pogodne za kasno proljeće do ranu jesen i ne prelazi 1700 g. Češki brendovi, poput Pinguin ili Trimm , su vodeći u ovoj kategoriji.

Putujem po svijetu i potrebna mi je sigurnost

Najmanja vreća za spavanje s najboljim karakteristikama košta više novca, ali ova investicija se isplati za putovanja oko svijeta. Takve Vreće za spavanje za tri sezone (proljeće, ljeto, jesen) mogu težiti manje od 1500 g. Cijena odgovara kvaliteti izrade i korištenim kvalitetnim materijalima .

Dok se vozim na biciklu - bitno mi je da je vreća za spavanje lagana

Većina biciklista ljeti vozi bicikle i bira vreću za spavanje ljetnu, naravno što manju. Neke ljetne vreće za spavanje teže i do 600 g, lagane su i dobre kao zaštita od komaraca . Međutim, do 1kg izbor je veći. Udobne vreće za spavanje iznad +5°C još uvijek su prilično male i njihova cijena ovisi o težini, proizvođaču i korištenim materijalima.

Idem na zahtjevne ekspedicije

Vreće za spavanje koriste najsuvremenije materijale za zahtjevne uvjete o kojima može ovisiti i život . To odgovara njihovoj cijeni i načinu obrade. Uz najnovija spiralna vlakna ili mješavine vlakana (šuplje vlakno s mikrovlaknom), kao unutarnji materijal koriste se još uvijek neprevaziđeno perje, naravno zaštićeno od vlage nepropusnom membranom ili oblo6enim slojem sintetičke izolacije. To proizvodi, primjerice, Mountain Equipment ili češka tvrtka Patizon .

Video - Kako odabrati vreću za spavanje?

Korisne poveznice

Autor: Vít Hruška

Izvori: arhiva autora, unsplash.com

Usporedba materijala funkcionalne odjeće

Trebate pomoć?

Kako funkcionira funkcionalna odjeća? Usporedili smo materijale i njihova svojstva.

Kako odabrati odjeću za suho vrijeme

Trebate pomoć?

Magla, kiša, vjetar, mraz - ništa što bi čovjek želio vidjeti na putovanju. Ali mi u 4camping-u vjerujemo u moto "Ne postoji loše vrijeme, samo loša odjeća", a budući da nismo škrti, Vítek Hruška će s vama podijeliti savjete kako se pravilno odjenuti za suho vrijeme.

Kako podržati imunološki sustav

Trebate pomoć?

Imunitet je zapravo „štit“ koji štiti naše zdravlje. Savjete kako ga ne oslabiti, već naprotiv ojačati donosimo u sljedećem članku.

Mi biramo za vas

Dječja vreća za spavanje Boll Patrol Lite

(6.64 %) od 63,99  482 kn

Usporediti

89,32  (46.27 %) 47,99  362 kn

Usporediti

112,68  (27.24 %) 81,99  618 kn

Usporediti

Dječja vreća za spavanje Vango Kanto Junior

48,17  (12.83 %) od 41,99  316 kn

Usporediti

(8.71 %) 109,99  829 kn

Usporediti

(8.71 %) 109,99  829 kn

Usporediti

Dječja vreća za spavanje Boll Stellar

(5.78 %) od 100,99  761 kn

Usporediti

Vreća za spavanje od perja Warg Stark 900 Ladies

245,18  (19.25 %) od 197,99  1.492 kn

Usporediti