Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Kako održati noge toplima

Kad vam se nožni prsti smrznu, teško ih je vratiti u prvobitno stanje. Poklonici visinskog turizma itekako znaju kako ispadne zapuštenost voštanih prstiju (ukratko, plavi-crni-papa).

 


Sadržaj

 

Savjeti za održavanje stopala toplim

Razgovarajmo o nekim savjetima o stopalima. Krenut ćemo od onih najjeftinijih.

1. Odgovarajuće čarape - Ljeti želite udobne čarape kako biste spriječili žuljeve, zimi uglavnom želite držati stopala u toplom. Debeli merino u tom pogledu izvrsno funkcionira, a membranske čarape još bolje.

 

 

 

2. S membranom i impregnacijom - Pri niskim temperaturama i niskoj vlažnosti zraka stopala će vam grijati cipele s membranom, najbolje u kombinaciji s kožom. Ali koža treba dodatnu njegu i korisno je toplinom umasirati u nju malo Sno-Seala, legendarnog voska za impregnaciju.

   

 

Kako održati ruke toplima

Ledeni prsti uobičajena su pojava - to nije toliki problem u gradu, ali ako ne uspijete pričvrstiti tropico za šipku šatora prije snježne oluje, tražite lošu sreću. Rukavice su jedno od osnovnih sredstava za borbu protiv ledenih prstiju.

 

 

3. Kupite odgovarajuće cipele - Za snijeg tu su super čizme s velikim volumenom koji će zaštititi gornji dio od habanja. Ako hodate po smrznutom sloju snijega, kristali uglavnom ostružu kožu i nakon nekog vremena će skinuti impregnaciju s nje i cipela će se polako početi vlažiti. Tražite high fit (gumirani obrub oko vrha) i BC tvrdoću, kako biste mogli dobro napraviti "stepenice" po smrznutoj padini i ne brinuti hoćete li ih navući na čizme.

 

Dodatni savjet: plastične vrećice za prvu pomoć - Imate mokre cipele, a vani je hladno? Ne očajavajte, zamotajte stopalo i čarapu u plastičnu vrećicu, sve vratite u mokru cipelu i najkraćim putem pronađite zaklon. PAŽNJA: ovaj savjet prikladan je kao hitno rješenje. Noga u plastičnoj vrećici može malo kliziti u cipeli, možda ćete imati neugodan osjećaj škljocanja ili vam se noge mogu početi pariti, ali manje nelagode svakako je bolje od ozeblina. Za nekoliko kuna, ovaj trik je upravo iz priručnika Ladi Hrušky.

 

 

Korisne poveznice

Resursi: pixabay.com

Kako održavati kožne cipele

Trebate pomoć?

Kožne cipele traju vječno, ali su za razliku od tekstilnih zahtjevnije za održavanje. Imamo nekoliko savjeta i trikova za vas.

 

Turno skijanje i sigurnost u planinama

Trebate pomoć?

Planiranje je osnova za sigurno skijanje i kretanje u planinama. Pogledajmo zajedno nekoliko važnih točaka koje ne smijete podcijeniti prije vaše skijaške alpske avanture u snježnim planinama.

Kako se odjenuti za trčanje zimi

Trebate pomoć?

Navikli ste na redovito trčanje, zima je stigla i bojite se da ćete morati prestati trčati na nekoliko mjeseci? Uopće ne brinite oko toga. Samo zapamtite nekoliko pravila i dobro se odjenite, možda otkrijete da volite trčati zimi.

Mi biramo za vas

12,43  (15.61 %) 10,49  79 kn

Usporediti

41,94  (5.39 %) 39,68  299 kn

Usporediti

13,26  (20.89 %) 10,49  79 kn

Usporediti

9,52  (17.75 %) 7,83  59 kn

Usporediti

7,44  (12.63 %) 6,50  49 kn

Usporediti

7,86  (23.79 %) 5,99  45 kn

Usporediti

7,44  (12.63 %) 6,50  49 kn

Usporediti