Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

Camelbak

Camelbak je američki brand koji je 1988. osnovao Michael Eidson, zahvaljujući svom izumu nazvao je naprtnjače s spremnikom vode i tako utjecao na sportaše i turiste na outdoor diljem svijeta. 

1988. Michael Eidson sudjelovao je na 100 mill HotterN´ Hell biciklističkoj utrci u Texasu, SAD. U pripremama za utrku naišao je na problem redovite hidratacije tijekom tako duge utrke. Iskoristio je činjenicu da je civilni posao bio spasitelj i riješio problem na originalan način. Na utrku je donio vrećicu s infuzijom, koju je posudio u kolima hitne pomoći. Napunio ga je vodom, sakrio u čarapu, ugurao u stražnji džep svog dresa, prebacio cijev preko ramena i pričvrstio je kvačicom za odjeću. U to vrijeme nitko nije mogao pretpostaviti kako će se ovaj izum razviti i kako će utjecati na outdoor sportaše diljem svijeta.

Nakon nekoliko utrka među biciklistima je vladala velika potražnja za torbe sa spremnikom vode pa je odlučio iskoristiti ovu priliku. U roku od nekoliko mjeseci razvio je potpuno novi ruksak, koju je zatim počeo prodavati biciklističkim trgovinama 1990. To još nije bio tako udoban i funkcionalan ruksak kao CamelBak, ali danas je njegova popularnost brzo narasla. Uspjehu marke i njihovih inovativnih proizvoda pomoglo je i značajno povećanje popularnosti brdskih bicikala. Biciklisti su cijenili to što mogu čvrsto držati upravljač i istovremeno piti kad god žele. No, postupno je CamelBak postao popularan kod drugih sportaša - skijašom trčanju (nordijsko skijanje), skijaških planinara, penjača i alpskih turista. 
Trenutno se ponuda ruksaka proširila na širok raspon aktivnosti za biciklizam, planinarenje, penjanje i zimske sportove , a zbirku nadopunjuju sportske boce .
bundy
Pronađeni proizvodi: 4

Proizvodi

97,22  (18.23 %) 79,50  599 kn

Usporediti

97,22  (18.23 %) 79,50  599 kn

Usporediti

99,71  (1.63 %) 98,08  739 kn

Usporediti

17,41  (16.89 %) 14,47  109 kn

Usporediti