Prijeđite na kategorije proizvoda Preskoči u košaricu Preskoči na navigaciju

ZULU DANI 🐘 outdoor oprema s najboljim omjerom cijene x kvalitete samo do 3.10.Pogledajte

Kako odabrati vreću za spavanje za bicikliste?

Vreća za spavanje, koja će biti vaš suputnik na svim vašim biciklističkim turama, uglavnom bi trebala biti mala i lagana, ali u isto vrijeme mora pružati dovoljnu toplinsku udobnost i komfort. Kako odabrati onu pravu za sebe, pročitat ćete u ovom članku.


Sadržaj

 

Konačno ponovno sjednete na biciklu i uživate u prekrasnoj slobodi kretanja, vjetru u kosi, i brzini kojom se krećete. Možda počinjete razmišljati o tome kako bi bilo kada biste otišli na duže putovanje, spavali negdje vani i uživali izvan civilizacije. Ali, kada pomislite na sve stvari koje biste morali ponijeti sa sobom, odjednom, počinjete se brinuti o lakoći kretanja. Uostalom, samo vreća za spavanje koju imate kod kuće ima obujam bebe slona, a koliko je tek teška!

   

 

Kako odabrati odgovarajuću vreću za spavanje?

Pernato ili šuplje vlakno? Ljetno ili trosezonsko? Mumija ili deka? Recimo kako odabrati pravu vreću za spavanje.

>>> PROČITAJTE VIŠE <<<

 

Općenito

Dobra vreća za spavanje za biciklista treba imati što manju gramažu, a istovremeno biti mala, tako da imate kamo staviti sve ostalo. I, naravno, trebao bi služiti osnovnoj funkciji vreće za spavanje - održavati tijelo toplim do jutra. No kako se svi biciklisti ne voze samo ljeti, pogledajmo različite situacije.

 

Želim vreću za spavanje za ljeto, za tople noći

Za slabe vreće za spavanje imate najširi izbor, jer razlike u volumenu ovdje još nisu toliko značajne. Usporedite vreće za spavanje u temperaturnom rasponu 6/1°C (udobnost/optimalnost) - od perja Warmpeace Viking 300 (640 g), Trimm Impact (950 g) od mikrovlakana i vreće za spavanje od šupljih vlakana Zulu Arpa (1370 g), Pinguin Savana (1400 g).

Ako ni ove vreće za spavanje nisu dovoljno male, možete isprobati Pinguin Lite Mummy (14/10 °C, 550 g) ili mrvicu težu Hannah Micro (14/11 °C, 650 g). Možda će vas zanimati i Boll Light + s temperaturnim rasponom od 9/5 °C i 790 g. Međutim, s tako slabim vrećama za spavanje, ne računajte na pretjerano grijanje u hladnim noćima. Nakon nekoliko smrznutih noći, na kraju ćete se gristi što niste radije povukli nekoliko grama više.

 

Radije bih nešto toplije, ali neću perje

Onda ćete vjerojatno odabrati vreće za spavanje od mikrovlakana.. Ako vam ne smeta što se poneki konac tu i tamo viri, a gornja tkanina nije izrađena sa ripstop obradom (eventualno kidanje se ne širi dalje), mogao bi vas zanimati cijenom pristupačni Trimm Sporty (0/-4 °C, 1500 g). Dok Boll Magma + (0/-6 °C, 1490 g) bit će nešto skuplja, ali kvalitetnija. 

 

Tražim pouzdanu vreću za spavanje u kojoj me hladnoća neće iznenaditi

Za zimske izlete najviše se preporuča vreća za spavanje od perja, u slučaju toplih vreća s većom količinom punjenja, veličina paketa će biti poprilično izražajna. Češki Viking 600 (-3/-9 °C, 1180 g) od Warmpeacea ili Viking 900 (-7/-14 °C, 1400 g) sigurno će vam jako dobro služiti.

Ako znate da ćete na svojim lutanjima prolaziti i vlažnijim uvjetima, potražite vreće za spavanje Marmot čije je perje tretirano protiv vlage. Na primjer, takav Marmot Sawtooth je stvarno lagan i savršeno zagrijava (-2,7/-13,3 °C, 1150 g).

 

Na što još treba paziti

Ako već otprilike znate što želite od vreće za spavanje, pogledajmo njihove duljine. Ako je vreća za spavanje preduga, morate zagrijati sav višak prostora, što vas košta dodatne energije. Kao rezultat toga, možete osjetiti hladnoću na nogama. Osim toga, sa sobom uvijek nosite višak gramaže. No, mala vreća za spavanje također nije ništa bolja, na mjestu kompresije izolacije će toplina izlaziti, a udobnost nema smisla ni spominjati. Ako ste manji, pogledajte Pinguin i Boll proizvode, izrađuju vreće za spavanje za osobe do 175 cm. Ako visinom ne prelazite 185 cm, dobili ste jackpot. Možda svi proizvođači prave ovu duljinu. Viši pojedinci tada mogu isprobati vreće za spavanje od 192 cm (Boll) ili 195 cm (Pinguin, Trimm).

Ne zaboravite i na prikladnu podlogu. Na dnu, gdje su izolacijska vlakna vreće za spavanje potisnuta, zrak se istiskuje i toplina odlazi u tlo. Izolaciju koja nedostaje potrebno je zamjeniti, inače se nećete osjećati dobro ni u najboljoj vreći za spavanje. Robens PrimaCore podloga na napuhavanje će u tom slučaju savršeno poslužiti.

   

 

Kako se brinuti o vreći za spavanje

Odabiru vreće za spavanje već smo posvetili nekoliko članaka. Danas ćemo vas savjetovati kako dobro njegovati svoju vreću za spavanje kako bi vam služila dugi niz godina.

>>> PROČITAJTE VIŠE <<<

 

 

Kamo ići s njim

Na kraju razmislite gdje ćete staviti vreću za spavanje. Ako ga želite vezati na nosač, nije loša ideja standardnu ambalažu zamijeniti za nešto odgovarajuće veličine. Uz njega ćete lijepo stisnuti vreću za spavanje, a nećete morati brinuti kada počne padati kiša. Lagane futrole različitih volumena proizvodi Sea to Summit. Vodootporna vrećica Sea to Summit Ultra-Sil Nano 8 l teška je samo 26 g i savršena je.

 

Korisne poveznice

 

Autor: 4camping team

Resursi: unsplash.com

Kako odabrati pojas za penjanje

Trebate pomoć?

Tek počinjete s penjanjem i teško vam je snaći se u velikom izboru? U današnjem članku savjetovat ćemo vas kako odabrati odgovarajući pojas za penjanje.

Kako odabrati roštilj za vanjsku upotrebu

Trebate pomoć?

Roštiljanje je trenutni hit, savršen način kako iskoristili slobodno vrijeme. Cijelo društvo sudjeluje u pripremi jela i istovremeno uživa u nepogrešivoj kombinaciji mirisa i okusa. Razmislite hoćete li odabrati plinski roštilj ili roštilj na drveni ugljen.

Spavanje u visećoj mreži - sloboda, lakoća i lijepa iskustva

Trebate pomoć?

Sigurno ste primijetili da na Instagramu već neko vrijeme vlada neviđeni bum visećih mreža. Neki ga objese na palmu, drugi uz bazen u vrtu, treći s mreže promatraju noćno nebo.

Mi biramo za vas

569 kn (15.82 %) 479 kn 63.57 

639 kn (14.08 %) 549 kn 72.86 

669 kn (14.95 %) 569 kn 75.52 

599 kn (15.03 %) 509 kn 67.56 

579 kn (17.27 %) 479 kn 63.57